De studenten draaiden een dagje mee in het Concertgebouw. (Foto: aangeleverd)
De studenten draaiden een dagje mee in het Concertgebouw. (Foto: aangeleverd)

Almeerse Mbo-studenten ontdekken Concertgebouw

Algemeen

ALMERE – Almeerse Mbo-studenten bezochten dinsdag het Concertgebouw in Amsterdam om wellicht als stageadres te kunnen gebruiken. Het fameuze gebouw in Amsterdam organiseerde voor het eerst een MBO Inspiratiedag. 

Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest willen met deze dag Mbo-studenten inspireren. En daarnaast laten zien dat er bij een misschien niet zo voor de hand liggende werkplek veel beroepen zijn die aansluiten bij hun opleiding. Ook Almeerse studenten die studies volgen op het gebied van horeca&evenementen, techniek en marketing&verkoop, draaiden een dagje mee met mogelijk toekomstige collega’s. 

Het Concertgebouw

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld, onder meer vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. Het Concertgebouw behoort tot de best bezochte concertzalen ter wereld.
De MBO Inspiratiedag wordt mogelijk gemaakt door Fonds21, het VSB Fonds en Het Concertgebouw Fonds. De succesvolle eerste editie krijgt een vervolg: na de zomer volgt er een nieuwe MBO Inspiratiedag.