De flitspaal op de Veluwedreef brengt flink wat geld op (Foto: Almere DEZE WEEK)
De flitspaal op de Veluwedreef brengt flink wat geld op (Foto: Almere DEZE WEEK)

Flitspaal Veluwedreef meest actief in Flevoland

Algemeen

ALMERE – De flitspaal op de Veluwedreef, op de kruising met de Hagevoortdreef, is het meest actief van heel Flevoland. De paal even verderop, op de kruising met de Isadora Duncanweg, staat op de tweede plaats.

Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Van de circa 106.000 snelheidsboetes die in 2021 werden uitgeschreven in Flevoland, gebeurde dat verreweg het meest in Almere.  In totaal werden binnen de stadgrenzen bijna 43.600 snelheidsboetes uitgeschreven, wat neerkomt op zo’n 120 prenten per dag.

Goudmijntje

De Veluwedreef blijkt overigens een behoorlijk goudmijntje voor het CJIB. De meest productieve vaste flitspaal van Flevoland staat langs de Veluwedreef in Stad. Op de kruising met de Hagevoortdreef werden vorig jaar 7.448 verkeersdeelnemers beboet voor te snel rijden. Ook langs dezelfde weg op de kruising met de Isadora Duncanweg werd vaak te snel gereden en is goed voor 6.784 bekeuringen.
De Top 3 meest actieve flitspalen van Flevoland wordt verder aangevuld door de flitser langs de N305 in Zeewolde: 5.656 keer reden verkeersdeelnemers hier te hard in 2021.