De sportstrip stond ambtelijk bekend als ‘de Voortuin’, maar is door de naamgevingscommissie omgedoopt tot Olympuspark.
De sportstrip stond ambtelijk bekend als ‘de Voortuin’, maar is door de naamgevingscommissie omgedoopt tot Olympuspark.

Raad laaiend enthousiast over Olympuspark. Of is het Olympiapark?

Algemeen

POORT – De sportstrip die wordt aangelegd in Almere Poort, parallel aan de A6, kan op enthousiasme van de gemeenteraad rekenen. Wel zijn er twijfels over de naam, want moet Olympuspark eigenlijk geen Olympiapark heten?

Door Marcel Beijer

De raadsleden kwamen donderdagvond tijdens de Politieke Markt superlatieven tekort voor de plannen voor de sportstrip, waar nu nog alleen tennisvereniging Het Nieuwe Land zich aan het vestigen is. ‘Goed, ‘mooi’, ‘prachtig’, ‘blijmakend’: het kon donderdag niet op bij de raadsleden. Het park krijgt verder een landmark en sportfaciliteiten. Het is ‘aannemelijk’ dat er een nieuwe voetbalclub komt, maar het liefst ziet wethouder Froukje de Jonge ook sportverenigingen die minder gangbaar zijn. Het enige echte discussiepuntje ging over het grote aantal parkeerplaatsen en de keuze voor de naamgeving. 

Olympuspark of Olympiapark?

De sportstrip stond jarenlang ambtelijk bekend als ‘de Voortuin’, maar is door de naamgevingscommissie omgedoopt tot Olympuspark. De vraag is wat Olympus, wat een berg is, met sport te maken heeft. Heeft de naamgevingscommissie hier wellicht een foutje gemaakt en moet het park niet Olympiapark heten, vernoemd naar de Griekse plaats waar de Olympische Spelen zijn ontstaan? De wethouder riep via haar zoon, die verstand heeft van de Griekse oudheid, een hulplijn via WhatsApp in. Die liet weten dat ‘Olympus’ inderdaad geen raakvlak heeft met sport. Onderzocht wordt of de naamgevingscommissie hier inderdaad de plank heeft misgeslagen.