Basisschool De Heliotroop vierde deze week het 10-jarig bestaan. (Foto: aangeleverd)
Basisschool De Heliotroop vierde deze week het 10-jarig bestaan. (Foto: aangeleverd)

De Heliotroop viert 10-jarig bestaan

Algemeen

KRUIDENWIJK - Het was deze week één groot feest op basisschool de Heliotroop in de Kruidenwijk. De school bestaat namelijk 10 jaar en dat werd groots gevierd.

Wat voorheen de Kaardebol en de Peperbus waren, werd met ingang van het schooljaar 2011-2012 basisschool de Heliotroop. Dat is inmiddels alweer 10 jaar geleden en dus was het tijd voor een feestje.

Het schooljaar werd in augustus al feestelijk geopend met een brassband. Afgelopen week stond volledig in het teken van het jubileum. Op maandag kwamen de Vuilnismannen muziek maken met emmers en containers. Zij gaven workshops aan alle klassen, vanaf groep 1 tot en met groep 8. Aan het eind van de dag volgde er een spectaculair optreden met alle groepen op het schoolplein. 

Dinsdag begon de dag met een dans op het schoolplein en werd er een foto gemaakt van alle leerlingen die in het cijfer 10 stonden. Woensdag kwamen de kinderen verkleed naar school voor de meesters- en juffendag. In alle klassen werd de verjaardag van de meester of juf gevierd. Donderdag was de laatste dag van deze feestweek. De leerlingen uit de groepen 1 t/m 4 hadden verschillende activiteiten in school, zoals schminken, lasergamen, springkussen, stormbaan en nog meer. Er stond zelfs een heuse patatkraam op het schoolplein. De leerlingen van de groepen 5 t/m 8 gingen naar Jeugdland, waar zij hutten bouwden en broodjes bakten. De week werd ’s avonds feestelijk afgesloten met een disco voor alle groepen. Zowel de leerlingen als de juffen en meesters hebben genoten van deze feestweek!