Gladiool (links) en Calla 'Garnet Glow'. (Foto's: iBulb)
Gladiool (links) en Calla 'Garnet Glow'. (Foto's: iBulb)

Zomerbollen brengen extra kleur in de tuin

ALMERE - Plant de prachtigste zomerbollen in het heerlijke voorjaarszonnetje. Ze laten je tuin extra schitteren in de zomer.

In het voorjaar houdt er een enorm natuurspektakel huis in de tuin. Alles begint weer te groeien en te bloeien. Tussen het genieten van het wonderlijke groen door, is dit tevens het moment om alvast vooruit te denken over de zomer. Zomerbollen zijn een kleurrijke aanvulling voor de tuin. In de zomermaanden stralen ze als echte tuinjuwelen. 

Soorten

Er zijn veel zomerbollen om uit te kiezen. De een blijft klein en fijn, de ander groeit groots en uitbundig. Bekende zomerbollen zijn Dahlia, lelie (Lilium), calla en gladiool (Gladiolus). Minder bekend maar net zo prachtig zijn bijvoorbeeld Freesia, ananasplant (Eucomis), tijgerbloem (Tigridia) en lampepoetser (Liatris). Stuk voor stuk maken ze de tuin extra mooi tijdens de zomermaanden. 

Planten

Zomerbollen plant je in het voorjaar, maar ze kunnen niet tegen vorst. Zorg er daarom voor dat ze pas een plekje in de tuin krijgen als er geen kans meer is op vorst. 

Wil je meer weten over zomerbollen? Kijk dan op www.bloembol.org.