Dylan Reede vertrekt naar Amerika. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Dylan Reede vertrekt naar Amerika. (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

American Footballer Dylan Reede op weg naar Amerika

ALMERE – De Almeerse American Football-speler Dylan Reede lijkt op weg naar de Amerikaansde XFL-competitie. Dat is de Amerikaanse profcompetitie die functioneert als opstap naar de NFL (National Football League) en CFL (Canadian Football League) die in februari 2023 weer van start gaat, na het door COVID-19 afgebroken seizoen in 2020.

Reede (22) speelt op dit moment voor het Duitse Düsseldorf Panther, waar hij al drie seizoenen actief is. Onlangs is hij uitgenodigd voor een zogeheten ‘showcase’ van de XFL, een serie testen waarin hij zal kwaliteiten kan laten zien. “Voor zover ik weet ben ik de eerste en enige Europeaan die is uitgenodigd voor deze showcases”, laat Reede weten. “Voor mij is dit een boost en laat het zien dat al het harde werken zijn vruchten afwerpt.”

Voorbereiden

Ondanks dat de uitnodiging voor de XFL bij Reede uit onverwachte hoek kwam, heeft hij zich wel al goed kunnen voorbereiden voor dit soort testdagen. Reede heeft namelijk zijn ‘Off-Season’ training gedaan bij een tweetal top faciliteiten in Minneapolis. Hier trainde hij samen met verschillende spelers uit de topcompetities in de Verenigende Staten en Canada. 

Reede: “Ik voel me zowel fysiek als mentaal een veel betere atleet. Natuurlijk is het lastig om je binnen drie weken voor te bereiden op zo’n testdag, zeker als je midden in je seizoen zit hier maar ik weet dat de basis is gelegd in Minneapolis en dat ik vanuit mijn trainingen daar een goede testdag kan neerzetten.”