(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Couleur Locale: concerten voor jong en oud

ALMERE - Onder de noemer Couleur Locale bedachten elf musici uit Flevoland een serie van 15 kleinschalige, klassieke concerten voor een breed publiek op bijzondere locaties in Almere en Lelystad. De komende weken staan concerten op het programma in onder andere het Cultuurhuis Almere Buiten, het stadsstrand aan de Esplanade en de Tiny Church in Almere Poort.

Op zaterdag 25 juni is er een kindervoorstelling (6+) in het café van Cultuurhuis Almere Buiten. Tom en zijn teckeltje Tata maken van alles mee in de ‘Avonturen van een rossig jongetje’. Een verhaal over alledaagse dingen en bijzondere gebeurtenissen, verteld door Noortje Braat en met muziek omlijst door violiste Vera Laporeva en pianist Thomass Hermann. 

Dansen op het strand

Zondag 3 juli kan worden gedanst op het strand aan de Esplanade. Dit extra concert wordt gespeeld door vijf muzikanten uit het Couleur Locale project. Gerhart Drijvers (hoorn), Noortje Braat (zang en viool), Peter Constant (gitaar), Marion Schaap (gitaar) en Vera Laporeva (viool) spelen samen een halfuur lang dansbare muziek. De toegang tot dit concert is gratis, kom dansen op muziek van onder andere het Ierse Riverdance! Dit concert is onderdeel van Klassiek aan het Weerwater, een middag vol muziek met zeven korte concerten aan het strand op de Esplanade. Vanaf 12.00 uur.

Tiny Church

Donderdag 7 juli volgt een heel knus concert in de kleinste locatie in de serie: de Tiny Church in Almere Poort. Annemieke Hereijgers (fluit) en Thomas Oltheten (fagot) spelen een echt Frans programma met een uitstapje naar Beethoven die in Parijs studeerde en daar de basis voor zijn wereldfaam legde. Naast de historische traverso en de barokfagot zullen ook de modernere fluit en Franse fagot (basson) te horen zijn. Een concert met oude en nieuwe muziek gespeeld op oude en nieuwe instrumenten.

Kijk voor alle informatie op www.goederedeconcerten.nl/couleurlocale