Afbeelding

Tomatensoep Festival in Poort

POORT - Na twee jaar afwezigheid is het Poort Sociaal Festival op zaterdag 25 juni weer terug. Het vertrouwde festival is onder andere uitgebreid met een tweede podium op het parkeerterrein aan de Duitslandstraat en een Creative Market.

Stichting Poort Sociaal richt zich met dit festival op de verbinding tussen Almeerders van alle culturen en religie. De organisatie werkt nu ook nauw samen met de Stichting Art Culture, bekend van onder andere het Groentesoep Festival in Buiten. Daarom ook een nieuwe naam: Poort Sociaal-Tomatensoep Festival. Met deze samenvoeging is er veel aandacht voor cultuur, duurzaamheid, en entertainment. De twee podia in de Nederlandstraat en Duitslandstraat worden in samenhang geprogrammeerd met veel afwisseling, dans en muziek. De verbinding tussen beide podia wordt gelegd door vele marktkramen op de ventweg aan de Europalaan. Nieuw is ook de support van Almere City Marketing, de Rabobank en de dagbestedingen in Almere.

Naast een bruisend podiumprogramma is er zaterdag 25 juni een gratis Poortbrunch voor ruim 300 Poortenaren die zich hebben aangemeld, een uitgebreid Food en Beverageplein, een Kidsground, Lasergamen, Sport en speldemonstraties en een Creative market met bijna 60 kramen. Het festival wordt om 10:30 uur geopend door oud-wethouder Frits Huis.