Open huis School van Vrede BUITEN - De School van Vrede organiseert op zaterdag 25 juni een open dag. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn ouders en kinderen van harte welkom om meer te weten te komen over de visie en aanpak van de school en om de sfeer te proeven.

“De School van Vrede wil het onderwijs laten plaatsvinden in een respectvolle sfeer en kijkt op een eigen wijze naar onderwijs en opvoeding. Hierin staan kind, natuur en sociale omgang met elkaar centraal”, aldus directeur Alaeddine Touhami.

Tijdens de open dag zijn er voor kinderen allerlei doe-activiteiten en wordt er iets met natuur en kruiden gedaan. De School van Vrede heeft straks namelijk ook moestuinen voor de kinderen naast de school. Ouders en kinderen kunnen verder kennismaken met de directeur van de school en de leerkracht, Jacinta Soethoudt. “Vrede in onze omgeving en in onszelf weten te creëren en bij elkaar te stimuleren is een van de belangrijke uitgangspunten bij de School van Vrede. Dat zullen we bij de leervakken ook laten doorwerken. Dat betekent dat de kinderen met plezier zullen leren wat ze nodig hebben! We willen hun leergierigheid stimuleren, in samenhang met het goed leren omgaan met elkaar,” aldus ‘juf’ Jacinta.

De School van Vrede bevindt zich in de Pieter van Damstraat 36 in de Oostvaardersbuurt in Almere Buiten.