Poldertranen tijdens een optreden op de Floriade. (Foto: aangeleverd)
Poldertranen tijdens een optreden op de Floriade. (Foto: aangeleverd)

Poldertranen op zoek naar extra stemkracht

Algemeen

ALMERE - Gemengd koor Poldertranen is op zoek naar nieuwe leden. Het koor is in 2000 opgericht om op een gezellige manier het Nederlandse lied te zingen. In eerste instantie echt de smartlappen, inmiddels ook wat meer de modernere liedjes. 

Het repertoire varieert van ‘De oude Westertoren’ tot ‘Mag ik dan bij jou.’ De laatste jaren is het koor vooral gegroeid, eerst onder leiding van Marije Peters en sinds vijf jaar onder leiding van Jorge Verkroost, de dirigent/zangleraar met roots in de musicalwereld. “Hij brengt bij ons, naast nieuw repertoire weer wat meer schwung en uitstraling, wat de presentatie van deze prachtige liedjes zeer ten goede komt”, vertelt Gerard Broedersz van Poldertranen. 

Het koor repeteert elke dinsdagavond in het Boegbeeld in de Literatuurwijk. De repetities beginnen om 19.45 uur met een kopje koffie/thee, dan wordt er gezongen van 20.00-22.00, met tussendoor een pauze en na afloop gelegenheid om gezellig na te borrelen. “We trachten minimaal 10 keer per jaar op te treden,  meestal in verzorgingshuizen, en daarnaast bezoeken we gemiddeld drie keer per jaar steden die festivals houden waar we dan concerten geven”, aldus Broedersz. “Onze sfeer wordt getypeerd als gezellig, met veel humor, maar wel met als doel, dat we de nummers kwalitatief zo goed mogelijk en meerstemmig willen presenteren. Naast Jorge hebben we de muzikale ondersteuning van accordeon door Wil en basgitaar door Erick.”

Het koor telt momenteel zo’n veertig leden. “Dat is een mooi aantal, maar er kan nog wat stemkracht bij. Zeker door de coronaperikelen is onze kracht wat verminderd.” Wie het leuk lijkt is altijd welkom te komen kijken en luisteren, en een paar keer op proef mee te zingen. Voor verdere informatie kan men contact opnemen met Gerard Broedersz via 06-12943258 of  broedersz@gmail.com.