(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Dacia neemt nieuwe stappen in zijn weg omhoog

Door Rob van Ginneken

ALMERE - Dacia’s gaan als warme broodjes over de toonbank. Sterker nog: het is het enige volumemerk in Europa dat dit jaar flink groeit.

Insiders melden dat de auto’s bijna niet aan te slepen zijn. Op zich is dat niet zo raar als je ziet hoe de gemiddelde autoprijzen in 2022 exploderen. Dan krijg je als merk met een ‘waar voor je geld’ filosofie natuurlijk de warme belangstelling van de kopers. Wat daarbij zeer helpt is de constante evolutie van het merk. Nog steeds hebben ze niet te veel ‘toeters en bellen’, maar hun automodellen worden wel simpelweg steeds meer volwassen. En blijven toch redelijk haalbaar voor de gemiddelde autokoper. Dat kun je niet van al te veel merken zeggen.

Ereprijs

Afgelopen weken werd de kracht van hun aanpak nog maar eens onderstreept. In het centrum van Europa – Straatsburg – nam grote baas Denis Le Vot een ereprijs in ontvangst voor de elektrische Dacia Spring. Die is door de AutoBest-consumentenorganisatie bekroond als ‘Best koop Europa 2022’. Een primeur, want nooit eerder won een elektrische auto die titel. Daarbij speelt vanzelfsprekend een hoofdrol dat deze Dacia Spring EV-rijden zeer betaalbaar maakt. Lees: het brede publiek krijgt nu ook de kans om elektrisch te rijden. Weliswaar in een vrij eenvoudig uitgevoerde auto, maar het blijft een uniek gegeven. 

Ook de Spring is met alle bestellingen zodoende nauwelijks aan te slepen. Net als hun nieuwe budget-ruimtewagen Jogger. Kennelijk laat de fabrikant zich daar totaal niet door afremmen. Vanaf juni wordt de hele modellenlijn van buiten en van binnen qua design en aankleding opgewaardeerd. Ook is er een nieuw merkteken, onder andere op de neus. Over smaak valt niet te twisten, maar het ziet er allemaal strakker en wat moderner uit. Overigens staan voor lancering ook al hybride modellen klaar, die zoals altijd gebruik maken van Renault-aandrijftechniek. Onthulling tijdens de Salon de l’Automobile van Parijs later dit jaar, schatten we.

De auto's van Dacia worden steeds meer volwassen en blijven toch redelijk haalbaar. (Foto: aangeleverd)