De ambassadeurs. Linksboven Van de Laar en in het rode pak Barrie Stevens. (Foto: aangeleverd)
De ambassadeurs. Linksboven Van de Laar en in het rode pak Barrie Stevens. (Foto: aangeleverd)

Pride-ambassadeurs vertellen hun verhaal

ALMERE – De tien landelijke Pride-ambassadeur, waaronder het Almeerse D66-raadlid Suzanne van de Laar, vertellen in het kader van Pride Amsterdam hun verhaal om taboes te doorbreken en voor zichtbaarheid te zorgen. 

Naast Van de Laar zijn de ambassadeurs Ahmad Joudeh, Barrie Stevens, BeyonG Veldkamp, Envy Peru, Jason Bhugwandass, Linda de Munck, Paul Morris, Ronald Benita en Thorn de Vries. Voor, tijdens en na de Pride-week, die van 30 juli tot en met 7 augustus plaatsvindt, zullen zij bij uiteenlopende activiteiten en bijeenkomsten laten horen en zien waarom diversiteit en acceptatie zo enorm belangrijk is, zowel binnen als buiten de community.

Suzanne van de Laar: “De leer- en fetish vrouwen zijn gelukkig stapje voor stapje steeds zichtbaarder in onze samenleving. Helaas is het nog wel zo dat de omgeving vaak een mening klaar heeft bij het zien van een leervrouw. Daarom hoop ik door als leervrouw naar voren te stappen dat het voor iedereen zichtbaar zal worden hoeveel zachtheid en puurheid achter dat stoere leer zit."

Ook Barrie Stevens is ambassadeur. Hij was jarenlang jurylid bij talentenjachten met Henny Huisman. “Het is helemaal niet meer zo vrij als vijftig jaar geleden. Het is nog steeds een opgave om te zijn wie je bent. Dat vind ik verdrietig. Eindelijk kan ik iets teruggeven aan de mensen die mij gedurende de zestig jaar, die mijn loopbaan inmiddels omspant, hebben gesteund. Zo kan ik als Pride ambassadeur één op één steun geven aan mensen en hun verhalen aanhoren.”