De fietstocht voert onder andere langs het Voedselbos in Park Uithof. (Eigen foto)
De fietstocht voert onder andere langs het Voedselbos in Park Uithof. (Eigen foto)

Fiets mee met 'Kras door Almere Haven'

HAVEN - Stichting Art Culture organiseert op zaterdag 9 juli in samenwerking met de gemeente Almere de zesde editie van het gratis fietsevenement 'Kris Kras door Almere'. Dit keer kan Almere Haven worden ontdekt.

Een prachtige fietsroute voert langs diverse lokale ondernemers en initiatieven, zoals Van De Houtmijn meubelmaker, voedselbos, bostuin IVN, Skillsgarden playground, flyboarden en de Sikhtempel opent voor de eerste keer de deuren voor publiek.

Stempelkaart

De fietstocht start vanaf 12.00 uur bij Corrosia aan de Markt in het centrum van Haven. De eerste 200 aanmelders krijgen een stempelkaart en hebben recht op alle ‘aanbiedingen’ van de deelnemers. Bij een volle stempelkaart mag een presentje worden uitgekozen. Aanmelden kan tussen 11.00 en 12.00 uur. 

Na 200 aanmeldingen kunnen mensen nog steeds meedoen, maar krijgen zij geen stempelkaart. De route blijft leuk en interessant en duurt ongeveer tot 17.00 uur. De organisatie is tot 18.00 uur aanwezig om de laatste fietsers met de bezemwagen te onthalen. 

Geen fiets?

Skillsgarden Playground stelt tijdens het event vijf fietsen beschikbaar voor mensen die geen fiets hebben. Om 11.45 worden de mountainbikes bij het inschrijfpunt Corrosia Café geleverd. De uiterlijke inlevertijd van de fietsen is om 16.45 uur bij Skills Garden. Voor het lenen van een fiets dient een legitimatiebewijs achtergelaten te worden. Deze worden uiteraard goed bewaard door de organisatie. Alvast een fiets reserveren kan via chantal@startculture.com. Meer info: www.facebook.com/kriskrasdooralmere