De Groene Kathedraal was vorig jaar de winnaar in regio Midden. (Foto: Vincent Wigbels)
De Groene Kathedraal was vorig jaar de winnaar in regio Midden. (Foto: Vincent Wigbels) Almere DEZE WEEK

Zoektocht naar favoriete buitenkunstwerk in Flevoland

FLEVOLAND - Voor het tweede jaar op rij houdt het radioprogramma 'De Ochtend van 4´ de verkiezing van het favoriete kunstwerk in de Nederlandse openbare ruimte. Presentatrice Margriet Vroomans deelt van maandag 11 juli tot en met zondag 14 augustus de aanbevelingen van luisteraars in haar radioprogramma. 

Elke week staat een ander deel van Nederland centraal. Aan het eind van elke week wordt het favoriete buitenkunstwerk van de regio bekend gemaakt. Vorig jaar stemden bijna 200.000 mensen op hun favoriete buitenkunstwerk. De Groene Kathedraal in Almere werd vorig jaar de winnaar van regio Midden Nederland. 

Insturen

Kijkers en luisteraars kunnen hun favoriete kunstwerk met een aanbeveling en een foto insturen tot en met vrijdag 15 juli, waar vervolgens door anderen de komende periode op wordt gestemd. Van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 19 augustus strijden de regiowinnaars met elkaar om de titel van favoriete kunstwerk in de Nederlandse openbare ruimte.  Flevoland is aan de beurt in de week van 1 augustus.

Voor deze tweede editie van de buitenkunstwerkverkiezing werkt De Ochtend van 4 samen met KRO-NCRV’s duurzame lifestyleprogramma BinnensteBuiten. Kunsthistoricus Geert Pruiksma vertelt de verhalen achter de kunstwerken in de openbare ruimte. Welk kunstwerk tot mooiste van Nederland wordt verkozen is te horen in de radio-uitzending van zondag 28 augustus en de dag erna te zien in de eerste aflevering van BinnensteBuiten op maandag 29 augustus.

Website buitenkunstverkiezing: https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/buitenkunst