Isabelle Delemarre in actie. (Foto: aangeleverd)
Isabelle Delemarre in actie. (Foto: aangeleverd)

Isabella Delemarre doet aan Voltige

'Als je wereldkampioen wilt worden, moet je van iedereen winnen'

Door Henk Mathlener

ALMERE - De Almeerse Isabella Delemarre is 12 jaar en doet aan Voltige. Voltige is een combinatie van turnen en dansen op een galopperend paard. Sinds enige tijd zit dit Almeerse talent bij de Nederlandse perspectieven en dat houdt in dat zij mee mag trainen bij de bondscoach Claire de Ridder. 

Ze heeft een zeer succesvol seizoen achter de rug bij de Children 2* klasse. Zowel bij het CVI in het Belgische Grote-Brogel als het Franse Saumur mocht zij de eerste prijs in ontvangst te nemen en genieten van het Nederlands volkslied. Isabella: “Natuurlijk heb ik ook wel eens gedacht aan voetbal of hockey, maar toen ik deze sport een keertje op de televisie zag, wist ik het meteen. Die sport wilde ik ook gaan doen” Isabella was op zich al druk met de paardensport, omdat haar moeder een paard had. Een paard gebruiken en trainen bij manege Any Dale Hippique in Muiderberg was dan ook een logisch gevolg. En vanaf dat moment ging het met de carrière van Isabella alleen maar omhoog. Ze traint twee keer week anderhalf uur op het paard, turntraining op dinsdag bij Stefan, op vrijdag TON-training (oefenen op een stilstaand paard, één keer per maand kadertraining en ook één keer per maand trainen in Brabant. ”En dan train ik eigenlijk ook elke dag thuis als ik uit school ben. Nou ja, thuis, meestal bij mijn opa in Almere Buiten die op een eigen stuk grond zelf een trainingshal heeft gebouwd waar ik altijd terecht kan. Op OVC houden ze rekening met de lessen en mag ik gymnastiek en Beeldende Vorming missen. Maar tot nu toe gaat het mij eigenlijk best goed af en heb ik pas een keer één les gemist".

Internationaal

Dit seizoen zijn de internationale wedstrijden voorbij, maar Isabella gaat al hard aan de slag om volgend jaar internationaal in de klasse junioren goed voor de dag te komen. Met de resultaten van de afgelopen tijd mag zij meteen starten in de Junioren 2* klasse, terwijl ze nog 13 moet worden. En daar zal het zeker niet bij blijven, want de Almeerse heeft nog de nodige wensen en dromen. Zo wil ze met haar duopartner Isalotte van Agteren wereldkampioen worden, maar ook Solo de wereldtitel pakken. Daarnaast staan een prijs met een team en in de toekomst met haar eigen paard Leo hoog op het verlanglijstje. Maar dat gaat nog wel een tijdje duren, want elk jaar zal zij zich moeten kwalificeren voor de Perspectieven. “Volgend jaar moet ik strijden tegen nieuwe en vooral een stuk oudere tegenstanders. Maar dat vind ik wel een uitdaging en als je wereldkampioen wilt worden, moet je natuurlijk van iedereen winnen. En dan hoop ik dat tegen die tijd Voltige een Olympische sport is, zodat ik voor Nederland uit kan komen,” meent de zelfverzekerde en strijdvaardige Isabella.