Ook de veerdienst heeft te lijden onder de lage bezoekersaantallen. (Foto: Almere Rondvaarten)
Ook de veerdienst heeft te lijden onder de lage bezoekersaantallen. (Foto: Almere Rondvaarten)

‘Steun ondernemers die geraakt worden door tegenvallende Floriadebezoekers’

Algemeen

ALMERE - De VVD en ChristenUnie in Almere vinden dat Almeerse ondernemers die geraakt worden door de lage bezoekersaantallen van de Floriade daar waar mogelijk extra ondersteund moeten worden. “Omdat de Floriade Expo 2022 straks eindigt, maar onze samenwerking met lokale ondernemers niet”, stellen de beide fracties. Zij hebben vragen gesteld aan het college. 

Aangezien de Floriade Expo nog tot 9 oktober open is hebben alle belanghebbenden, zoals Almeerse ondernemers, er volgens de twee partijen baat bij dat de komende maanden alles op alles wordt gezet om bezoekers naar het evenement te trekken. 

De VVD en de ChristenUnie kunnen zich echter voorstellen dat de acties van de Floriade BV om bezoekers te trekken voor de naderende zomer directe gevolgen hebben voor bepaalde partners van de Floriade BV, zoals de aanbieder van het bootvervoer. Zij wijzen op de paginagrote advertentie in Het Parool en diverse andere media, waarin Floriadekaartjes worden aangeboden voor 15 euro, inclusief parkeren en shuttlebus. De twee partijen willen weten hoe over deze prijsactie is gecommuniceerd met de andere vervoerders. “Betrekt de Floriade BV leveranciers en lokale ondernemers bij dergelijke acties? En zijn er afspraken gemaakt om deze vervoerders bij een afname van het aantal bezoekers dat kiest voor bus/boot vanuit Almere Centrum financieel te compenseren?” 

De twee partijen willen ook weten of de bijstelling van het verwachte bezoekersaantal voor de Floriade impact heeft op afspraken van de Floriade BV met externe partijen, zoals Almeerse ondernemers. Verder vragen ze of het college ook vindt dat Almeerse ondernemers die geraakt worden door de tegenvallende bezoekersaantallen extra moeten worden ondersteund. “Wij zijn benieuwd of het college nog voor het zomerreces in gesprek wil gaan met deze ondernemers.”