De kaaiman in Almere Jungle (Foto: Fred Rotgans)
De kaaiman in Almere Jungle (Foto: Fred Rotgans) lettinck

Kaaimannen bij Almere Jungle

Algemeen

Kaaimannen te zien bij Almere Jungle

KEMPHAAN - Dierenpark Almere Jungle heeft vrijdag de ‘Tempel van Kayaan’ geopend. In dit nieuwe onderkomen zijn kaaimannen te zien. 

De afgelopen weken hebben de kaaimannen Berend en Betsy kunnen wennen aan hun nieuwe leefomgeving. In de ‘tempel’ kunnen bezoekers oog in oog staan met de twee meter grote en vervaarlijke reptielen en ze zien zwemmen achter glas.
Voordat corona begon kwamen Berend en Betsy in de dierenopvang van Almere Jungle terecht. Door de pandemie heeft het even geduurd voordat het verblijf af was, maar mede door vele adoptie ouders hebben ze het verblijf sneller kunnen bouwen. Het hele verblijf is door Almere Jungle zelf gebouwd samen met de cliënten, beschut medewerkers en medewerkers.

Almere Jungle

Almere Jungle op landgoed De Kemphaan biedt een combinatie van zorg, botanische tuin en dierenpark in één. Met meer dan 180 cliënten in de dagbesteding van 4 jaar jong tot 70+ is het een unieke plek in Nederland. Er zijn vele bijzondere plantensoorten te vinden die van over heel de wereld zijn geruild met andere botanische tuinen. Naast de twee kaaimannen zijn er nog meer nieuwe diersoorten te vinden, zoals de Peruaanse wandelende takken en fretten.

Kayaan

Aan de thematisering van het kaaimannen verblijf zit de tempel van Kayaan waar een spannende show te zien is met rook en speciale effecten en zelfs met Kayaan, als hij wakker is tenminsten, gepraat kan worden.