Floriade (1)

Ondertussen 4-5 keer gebruik gemaakt van mijn Floriadepas. Er zullen meer mensen zijn die met een Floriadepas meerdere keren bezoeken en daarmee de inkomsten per kaartje zullen drukken. Mij niet gezien qua horeca of souvenirs. Niet omdat ik zuinig ben maar, op een enkele foodtruck na, de horeca het aangluren niet waard is en heel weinig met de doelstellingen te maken heeft. Naast het bizar lage aantal bezoekers dreigen ook andere effecten: namelijk gemiddeld lagere prijzen per kaartje, zeker nu alles in de Ramsj is via een weer verstierde actiecode. Velen roepen hoe mooi het is qua planten etc. Echter de Floriade is een Wereld Tuinbouw tentoonstelling over het heel goede onderwerp Growing Green Cities en Feeding Cities en niet alleen over siertuinen of souvenirshops voor Thailand, Soedan of India. Bekijk de agenda van dit zakelijke evenement en u zult schrikken wat daar op aangekondigd wordt. Zie hoe de Veerman er bekaaid van afkomt maar Keolis via de OV regio wel een garantie van miljoenen heeft bedongen. Mooie bloemen zijn geen maat om de CEO de wacht niet aan te zeggen of een Raadsenquête uit de weg te gaan.

Jan de Jonge

Floriade (2)

Het verlies loopt op maar we gaan vrolijk door met de Floriade. Het wordt tijd voor een nieuwe attractie op de Floriade: De bodemloze put. 

Peter Kemper

Wethouders 

Ja treed af en neemt je verantwoordelijkheid zogenaamd, want je keert terug in het nieuwe gemeentebestuur. En het dan raar vinden dat de kiezer niet meer gaat stemmen. Sorry hoor, wat een zooitje.

Robbie Bosman 

Wethouders (2)

Zoals verwacht kunnen de falende wethouders, die terecht afgetreden waren, gewoon terugkeren in het stadsbestuur. Een enquête over het falen moet ook nog worden uitbesteed en kan niet intern worden opgelost, geld genoeg over de balk gegooid dus dat kan er wel bij. Een zinloze move, als men de wethouders ondanks hun falen toch terugneemt wat wil men dan met een externe enquête uitrichten? Alsnog de wacht aanzeggen? Zij krijgen (in overeenstemming ook nog) weer een lucratieve functie aangeboden ongeacht hun achtergrond en negatieve prestaties. Ook hier in de bestuurlijke omgeving duidelijk vriendjespolitiek en zoals in den Haag het grote voorbeeld van falende ministers (Wiebes als no 1)en Kamerleden die niet verschijnen: excuses aanbieden, geen bewijs van goed gedrag ( van Reij) te overleggen en verder aanklooien en ook nog publiekelijk aan te geven: “Weet ik niet” Kan ik niet en erger bij D66 “Willen we niet.” Vakkennis of bewezen geschiktheid is niet van belang als we maar diversiteit handhaven. De Nederlandse politiek is op een heel bedenkelijk niveau beland door gebrek aan kennis en dreigt Nederland de afgrond in te werken.

Cees Jacobs

Wethouders (3)

Wat een gotspe. Met tranen in je ogen opstappen als college in verband met het Floriade-debacle, in het bijzonder verantwoordelijk VVD-wethouder Julius Lindenbergh, huilie huilie. En dan gewoon door diezelfde partij weer als wethouder naar voren te worden geschoven en dat met droge ogen accepteren. En hoe durven de andere betrokken en verantwoordelijke partijen D66, ChristenUnie en het CDA ook dezelfde mensen weer naar voren te schuiven voor een nieuwe wethouderpost, dat is toch waanzin en minachting van de kiezer ten top? Een enquête onder ede durven vooral deze partijen niet aan, stel je voor de waarheid komt boven. Is het pluche dan het allerbelangrijkste? En dan sluiten zich daar ook nog in mijn ogen meer principiële partijen aan bij een nieuwe coalitie, waaronder de SP. Het nieuwe coalitieakkoord blinkt uit in vage plannen, de Floriade wordt zelfs niet genoemd, dat is de lafheid ten top. Niet vreemd dat het ambtenarenapparaat het besturen van de stad overneemt. Is het raar dat mensen zich afwenden van de politiek en niet meer gaan stemmen? Hoe bedoel je herstel van vertrouwen in de politiek? Labbekakken.

Cor Ronner, Tussen de Vaarten

Wethouders (4)

Het is of de duivel ermee speelt, maar hoe droevig is het dat notabene vier onbetrouwbare en ondeskundige afgetreden wethouders weer zitting krijgen in de gemeenteraad. Maar eigenlijk verwondert mij dit geenszins, want is deze raad niet een kopie van de landelijke politiek? Liegen bedriegen, oplichten en verzwijgen van feiten is hun niets vreemds en aan het eind van het verhaal wassen ze de handen in onschuld. Maar ja, de oppositie valt ook voldoende te verwijten, want zijn zij niet diegene die het college ter verantwoording roepen en een soort van openbaar parlementair onderzoek moeten instellen naar gepleegde financiële wanbeleid. Want de burgerij heeft hier toch recht op, zij zijn immers diegene die het fiasco gaan betalen. Ik zou zeggen: oppositie recht uw rug en als jullie nog enigszins het vertrouwen van de burgerrij willen terug winnen roep ze ter verantwoording.

G. Mouw, Almere Buiten

Hoeksteen

Vooropgesteld: Marcel Beijer heeft niets tegen BIJ1. Maar hij vindt het wel de moeite om deze partij in zijn column zwart te maken. En wel omdat, ja echt, ... tutoyeren. Zelfs de voorzitter. Het moet niet gekker worden. Marcel zegt dat het door zijn leeftijd komt, opgevoed in de jaren 60, dat hij daar niet tegen kan. Dan is Marcel in de eerste helft van die jaren blijven steken. Dat waren namelijk de jaren van de verandering. De Beatles, Stones, hippies, vrijheid-blijheid. Toen ik naar de middelbare school ging, was het keurig 'u' tegen de docenten. Toen ik ervan af ging, werden de meeste docenten getutoyeerd. Dan die verwijzing naar België. Daar zeggen zelfs de volwassenen 'u' tegen de kinderen. Laat dit even tot je doordringen. Als ze daar allemaal, volwassenen en kinderen, vousvoyeren, is dat hetzelfde dan hier allemaal tutoyeren: geen verschil tussen jong en oud, of tussen raadsleden en voorzitters. Gewoon hetzelfde. Ze gebruiken alleen een ander woordje. Respect zit hem niet in 'u'. Respect zit in hoe men handelt. Zo kan ik weinig respect hebben voor wethouders die aftreden, terecht, omdat ze gefaald hebben. En dan vrolijk in een andere rol terugkeren en doen alsof het gebeurde niet gebeurd is. Dan kan ik ze vousvoyeren, maar dat verhoogt mijn respect voor hun niet. Dat is mijn jaren 60 opvoeding. 

Peter van den Bemt, Almere Haven