Maaike Veeningen is zelf behoorlijk sportief (Archieffoto: Fred Rotgans)
Maaike Veeningen is zelf behoorlijk sportief (Archieffoto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Maaike Veeningen wethouder Sport

ALMERE – In het nieuwe college van B&W heeft niet Julius Lindenbergh (VVD) de portefeuille Sport behouden, maar neemt Maaike Veeningen (D66) die over. Veeningen is zelf enthousiast sporter. Ze zwemt regelmatig in het Weerwater en houdt van suppen.

Het college zet verder in op de realisatie van een openbaar buitenzwembad, een grote wens van Leefbaar Almere. De locatie- en variantkeuze wordt in de tweede helft van dit jaar aan de gemeenteraad voorgelegd.Om te voorkomen dat kinderen niet mee kunnen doen is afgesproken om Almeerders actief te gaan wijzen op bijvoorbeeld het Jeugdfonds Sport en Cultuur en wordt onderzocht om de leeftijdsgrens voor het fonds te verbreden. Drempels zoals de verplichte eigen diplomakosten voor afzwemmen wil het college wegnemen. In het collegeakkoord is bovendien afgesproken dat het voor alle Almeerders mogelijk moet zijn om het zwemdiploma te halen. Ook wordt sportaccommodaties toegankelijker gemaakt en komt er aandacht voor een evenwichtige spreiding over de stad. 

Rubbergranulaat

Ook is afgesproken dat in de komende vier jaar alle rubbergranulaatsportvelden worden vervangen door gezonde, veilige en milieuvriendelijke alternatieven. Veel sporters en sportverenigingen zien deze rubberkorrels, die op kunstgrasvelden worden gestrooid, als gevaarlijk voor de gezondheid.

Accommodaties

Het college wijst ook het belang van sport en sportverenigingen. Het wordt gezien als een belangrijk fundament van de stad. Goede accommodaties zijn daarbij belangrijk. De stadsdelen Poort, Hout en in de toekomst Pampus verdienen hierbij extra aandacht, zo valt te lezen in het coalitieakkoord.