(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Doe mee aan de World Cleanup Day 2022

ALMERE - In september kunnen Almeerders zich weer inzetten tegen zwerfafval. Op zaterdag 17 september is het World Cleanup Day.

Meedoen met de World Cleanup Day kan door het organiseren van een opruimactie op 17 september. Deze actie is te organiseren met bijvoorbeeld de buren, familie of vrienden. Dit is niet alleen leuk, maar is ook goed voor de omgeving. De gemeente Almere levert schoonmaakmaterialen zoals zwerfafvalgrijpers, hesjes, vuilniszakken en handschoenen en haalt het ingezamelde afval op.

Activiteiten

Op de World Cleanup Day zijn er verschillende activiteiten te doen. Jong en oud kunnen zich op deze dag inzetten voor een schoon en duurzaam Almere. Zo gaan jonge ambassadeurs de sloten opruimen, komen er door heel Almere marktkraampjes en zijn er op diverse plekken bingo’s georganiseerd. Op de website World Cleanup Day | Gemeente Almere komt het overzicht van de activiteiten.

Meedoen

Meedoen en materialen ontvangen? Aanmelden kan via de website https://www.almere.nl/wonen/afval/schoon-almere/tijdelijk-opruimmaterialen-nodig . Aanmelden met een eigen opruimactie kan tot en met woensdag 31 augustus.

Voor alle overige vragen, is het mailadres schoonsupporters@almere.nl beschikbaar.