High Tea jubileum-echtparen geannuleerd door opstappen college

ALMERE - De high tea die de gemeente zou organiseren voor echtparen die 60 of 65 jaar zijn getrouwd gaat dit jaar niet door. Het evenement is geannuleerd omdat het college haar ontslag had ingediend vanwege de Floriade miljoenenstrop. Dit tot teleurstelling van de echtparen die zich hadden aangemeld.

"Wij waren op 15 juni 65 jaar getrouwd en kregen van de gemeente Almere een uitnodiging voor een high tea op het gemeentehuis. Waar velen naar uit hebben gekeken gaat nu niet door", schrijft Almeerder Louis Bekker aan de redactie van deze krant. Als oud-voorzitter van ouderencentrum Het Trefpunt spreekt hij nog veel ouderen die ook 60 of 65 jaar getrouwd zijn. "Zij spreken hier ook schande van. Dit is vast een verkapte bezuiniging vanwege het debacle van de Floriade."

De gemeente Almere laat in een brief weten een alternatief te willen bieden. Alle echtparen die zich hadden aangemeld voor de High Tea krijgen een High Tea-pakket aangeboden. 'Zodat u deze dag toch nog feestelijk kunt doorbrengen', zo schrijft de gemeente Almere in een brief. "Wij gaan toch niet met twee personen thuis een high tea vieren. Laat het pakket achterweg en wacht tot er een nieuw college is."