Goed en gezond bewegen komt het welzijn van kinderen ten goede. (Foto: Shutterstock)
Goed en gezond bewegen komt het welzijn van kinderen ten goede. (Foto: Shutterstock) Almere DEZE WEEK

Pilot Meer Mensen in Beweging via Zorg en Sport

ALMERE - NOC*NSF heeft als ambitie om samen met de Nederlandse sport, meer mensen langer, met méér plezier samen te laten sporten en bewegen. Vanuit het Nationaal Preventie akkoord zijn er tweee sportlijnen ontwikkeld: Meer mensen sporten en bewegen (door samenwerking sport en zorg) en een gezonde Sportomgeving (roken, alcohol en voeding).

Vanuit de eerste sportlijn van het Nationaal Preventie akkoord heeft NOC*NSF de gemeente Almere benaderd om mee te willen werken aan een lokale pilot om de samenwerking tussen Zorg en Sport te verbeteren met als uitgangspunt kinderen naar een gezonder gewicht.

Overgewicht

Deze pilot richt zich op het bijtijds signaleren van kinderen met (kans op) overgewicht. Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor de vakdocenten van het beweegonderwijs. Zij zien de kinderen regelmatig én met hun ervaring rondom de motorische ontwikkeling van een kind, vormen zij de spil in het tijdig signaleren van mogelijke problemen. Daarbij wordt ook gekeken hoe de huidige samenwerking tussen alle partners rondom het kind met (kans op) overgewicht verbeterd kan worden én wordt onderzocht hoe deze groep kinderen het beste toegeleid kan worden richting passend beweeg- en/of sportaanbod. De pilot is al op twee scholen gestart en wordt na de zomervakantie uitgebreid naar nog eens vier scholen.
De pilot loopt tot en met 31 december.