(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Kookvoorstelling Rode rozen & familie op Stadsboerderij de Kemphaan

KEMPHAAN - De Zusjes van Dijk spelen hun nieuwe kookvoorstelling Rode rozen & familie op de Stadsboerderij bij de Kemphaan te zien van 11 tot en met 28 augustus, van donderdag tot en met zaterdag om 18 uur en op zondag om 17 uur. 

Het publiek geniet tijdens de voorstelling van een biologisch vijfgangendiner.

Rode rozen & familie is een verhaal over een kokende familie. De botsing van generaties, onbereikbare liefdes en een familiegeheim dat wel gevoeld, maar niet benoemd wordt, zullen deze avond onvergetelijk maken. En niet te vergeten het heerlijke eten dat de Zusjes van Dijk ook zelf koken. 

Zusje Aafke Buringh liet zich tijdens het schrijven inspireren door de Mexicaanse roman ‘Como agua para chocolate’ van Laura Esquival. Een roman waarin alles samenkomt; heerlijk eten, magische momenten, onbereikbare liefde en een familie die het met elkaar moet volhouden. Dit verhaal inspireerde haar om een nieuw stuk te schrijven dat ze dus wederom met haar eigen familie op het toneel gaat brengen.

Het is een toneelstuk waarin eten als een metafoor voor het leven wordt gebruikt, waar de gasten een vijfgangendiner krijgen uitgeserveerd en de familie zorgt voor een tragikomische avond. De voorstelling is alleen deze zomer te zien op de Stadsboerderij in Almere.

Zusjes van Dijk en altravolta zijn samen een echte kook- en theaterfamilie. Trees van Dijk en Rinus Knobel gaven jarenlang leiding aan een theatergezelschap in Nijmegen. In 2000 hebben zij hun kookbedrijf Altravolta opgericht. De combinatie van theater en eten hebben zij overgedragen op hun dochters Aafke en Liesje, die naast hun carrière in het theater koken voor groepen onder de naam Zusjes van Dijk.