Popzaal

Bij zijn afscheid van de gemeenteraad zei de afgetreden wethouder Jan Hoek, dat Almere een goede popzaal moet krijgen. Jammer dat hij weinig van de geschiedenis van onze stad lijkt te weten. Er was in 2005 al een popzaal in de stad opgezet, Muzinq en die zou DÉ popzaal van Almere worden, maar dat werd al snel een flop met een faillissement tot gevolg. Het gebouw werd in 2007 discotheek Nox, dat 2 jaar na de opening ook failliet ging wegens te weinig bezoekers. Het heeft lang leeg gestaan. Het lijkt me dom om nog eens zo'n misser te begaan. Overigens hoort zoiets opzetten niet tot de basistaken van de gemeente. Laat een commerciële partij dit doen, als ze er brood in zien. 

Olof Nieuwenburg 

De Vletter (1)

Meneer De Vletter (ADW 27/ 7) vindt dat de financiële tegenvallers van de Floriade aan de Corona-epidemie liggen: "wie had 12 jaar geleden gehoord van Corona?”,  klopt de heer Vletter, maar wie had 12 jaar geleden gehoord dat wij bankzaken op een mobiele telefoon konden doen, de apenpokken opdoken, de klimaatcrisis ernstiger is dan gedacht, dat Rusland de gaskraan dichtdraait, dat er water op Mars is? Wat wij 12 jaar geleden wel wisten is dat alle Floriades, behalve de eerste dan, allemaal financiële drama’s zijn geworden. De gemeentes waar de Floriade gehouden zijn, moesten dik bijleggen. Ook begint hij over een museum in Almere, Waarom in Godsnaam? Wat wij nodig hebben zijn een reinigingsdienst met voldoende personeel en vuilniswagens die niet met tie-wraps aan elkaar vastzitten, dat dumpplekken verdwijnen en een plantsoenendienst die de straten en perkjes een mooi uiterlijk geven, voldoende agenten op straat. Maar als hij toch heel graag een museum wil,  raad ik hem aan om onder alle D66 leden in Nederland een crowdfund-actie op te zetten om geld in te zamelen zodat het de belastingbetaler niets kost. Ik denk gerust wel dat de leden Weerwind, Kaag en Jetten een behoorlijke bijdrage willen leveren. 

Richard Kloosterman

Renaissanceschool 

De drijvende kracht achter de Renaissanceschool is Forum voor Democratie. Deze partij is veel minder onschuldig dan de verleidelijke naam doet vermoeden. Zo riep bijvoorbeeld Tweede Kamerlid en ophitser Gideon van Meijeren op om het exclusieve recht op het gebruik van geweld door de overheid op te heffen. Mocht dit krankzinnige idee ooit worden doorgevoerd dan is de weg vrij voor bijvoorbeeld protesterende boeren om zich te bewapenen en is het ‘legaal’ om zich met geweld te verdedigen tegen een overheid. Dan is het een kwestie van tijd voor er een burgeroorlog is. Ondertussen steekt Grote Roerganger Thierry Baudet zijn bewondering voor autocraten als Trump, Orbán en Poetin niet onder stoelen of banken. Ook wordt er woede en haat opgewekt tegen immigranten en vluchtelingen via de onzinnige kreet ‘omvolking’. Klimaatverandering wordt ontkend terwijl de gevolgen wereldwijd zo overduidelijk zijn. Bij FVD geloven ze ook in idiote complottheorieën (corona). Laat de gemeenteraad van Almere dit eens op de agenda zetten want dit soort scholen moet je niet willen toelaten. Geen cent belastinggeld naar een school waar het indoctrineren van kinderen vanaf de eerste schooldag zal beginnen. Ouders, trap er niet in!

Frank Langedijk

Miskleun

Het rondje Weerwater was al een fiasco door het niet openstellen van de Weerwaterbrug, maar heeft ook voor de periode na de Floriade negatieve gevolgen voor de bewoners. Voor het aanleggen van het rondje Weerwater liepen bewoners van Stedenwijk Zuid ongestoord langs het Weerwater naar het centrum, hoe anders is dat nu. Ondanks het verbod voor brommers en dergelijke ben je je leven niet zeker als je daar loopt, je moet constant opletten dat je niet omver gereden wordt door bijvoorbeeld e-bikes, die er wel mogen "fietsen" met 20/25 km per uur!  Naast het Weerwaterpad ligt een breed fietspad, het is toch te hopen dat de situatie straks weer wordt teruggedraaid; maar ik heb er een hard hoofd in

Wim Tholen, Stedenwijk Zuid 

Bereklauwen

Soms haalt de stompzinnigheid van de gemeentelijke berichten een ongekend niveau. Neem nu dat bericht van 3 augustus over de bereklauwen. De aanbeveling dat je dat beter niet in je tuin kan zetten Wat denken die ambtenaren dat we gek zijn of zo? De Almeerders hebben waarschijnlijk de moed opgegeven dat de gemeente ooit nog wat aan de bestrijding gaat doen. De parken bossen paden en lanen staan er vol mee. De veelgehoorde mening is dat de gemeente geen geld heeft voor bestrijding omdat dat allemaal op gaat in de Floppiade.in datzelfde stukje wordt gevraagd bij de gemeente te melden als een Bereklauw wordt gesignaleerd. Hallo, gemeente, heel Almere staat er vol mee. Wat hebben die ambtenaren toch? Een afspraak bij een goede opticien zou misschien handig zijn.

Rene Pasen

Column Boeren van Mienstra

Als jou melk kaas, toetje, stukje vlees, kip, en meer van die bbq-meuk maar bij de supermarkt of slager in het schap ligt. Gewoon een bord voor je kop en volgende week wel weer vliegen naar je vakantie bestemming of conferentie-oord. Wel als ‘Nederlander’ jarenlang trots zijn geweest op onze boer en de landbouw met hun expertise en topkwaliteit. Wel als Nederlander jarenlang flink te hebben geprofiteerd van inderdaad de enorme export van de zelfde Nederlandse boer en Landbouw . Een heel groot deel van onze naoorlogse welvaart hebben we deels te danken aan de keihard werkende boer hier in Nederland. En nu kan die zelfde boer vanwege een aan alle kanten rammelend stikstof beleid en een gerechtelijke uitspraak die door discutabele en niet eerlijke informatie van bevooroordeelde en gesponsorde wetenschappers bij de rechter terecht is gekomen, de pleuris krijgen. Ik snap de boeren helemaal. Die worden massaal besodemieterd. Maar beste milieudrammer, lekker je kop in het zand steken, gewoon je ding doen, maar niet zeiken dat over een paar jaar als wel gebeurt zoals onze politiek wil, een liter melk €10,00 kost en een stukje Kaas €40,00 .In de Beemster lopen dan geen koeien meer rond dus moet dat dan ook van de andere kant van de wereld komen. Lekker eco en goed voor het milieu dan.
De schreeuwers langs de kant snappen helemaal niks van de problemen van de boeren en de landbouwsector. Ik wel.

Han Deen