Het Lumièreparkfestival is terug op de agenda.  (Archieffoto: aangeleverd)
Het Lumièreparkfestival is terug op de agenda. (Archieffoto: aangeleverd)

Lumièreparkfestival terug op programma

FILMWIJK – Het multicultureel Lumièreparkfestival staat dit jaar weer op de agenda voor zondag 14 augustus. Het festival in Filmwijk verdween even van de agenda in verband met Covid 19, maar kan nu dus weer doorgaan.

Het evenement wordt georganiseerd door de stichting SMOA (Stichting Multiculturele Organisatie Almere) bij het Lumièrepark. Er zijn programma-onderdelen waarbij dialogen, workshops, sport en dans elkaar afwisselen. Met zeer diverse muzikale optredens wordt een sfeer op het festival neergezet en kan men zich op deze klanken uitleven en ontspannen. De optredens zijn een mix van shows door nieuw talent en al bekende namen. Het geheel wordt omlijst met een diverse markt, waarbij marktlui bijzondere producten aanbieden. Ook is er een braderie.

Kinderdorp

Er wordt een kinderdorp ingericht, met een springkussen, en mogelijkheid tot schminken, schilderen en nog veel meer. Ook zullen er jonge artiestenoptrede, waaronder. muziekgroep Sabroso, Combinatie 16 met als speciale gast TEVE uit Suriname, Muziekformatie The Band BLF Familie met Lord Fenda en Jah Prince, Mega Vibes Band rechtstreek uit Suriname, The Block Party, JLYONN, de winnaars 036 Dance Event, dansgroep Evistars. Ook dit jaar zal Jonathan Baij de Host zijn en Dj Akshay zal het geheel muzikaal omlijsten. Het festival is van 11.00 tot 22.00 uur, de toegang is gratis.