(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) unknown

Krokodil krijgt wellicht nieuwe plek bij Havenhoofd

HAVEN – Het populaire beeld De Krokodil in het Stadswerfpark van kunstenaar Johanna Braunlich krijgt wellicht een nieuwe plek aan het Havenhoofd, bij de seintoren.

Door Robert Mienstra

In juni dreigde dat het beeld van Braunlich zou verdwijnen uit Haven. Dit tot grote teleurstelling van bewoners, Almeerse kunstliefhebbers en kinderen. Het kunstwerk had volgens woningbouwvereniging De Alliantie te veel te lijden van vernielingen door hangjeugd. Elke keer herstellen leek op lange duur niet de moeite waard.

Inmiddels zijn Braunlich, de gemeente en de Alliantie met elkaar in gesprek over het herplaatsen van De Krokodil. “Er moeten nog wat gesprekken plaatsvinden, maar dat De Krokodil bij de seintoren komt te liggen lijkt wel zeker”, zegt de kunstenaar. “Bewoners van het Havenhoofd hebben ook al tegen me gezegd dat ze hem graag in dat grasveldje bij de seintoren zien liggen. Zij kunnen er dan ook een oogje op houden.”
Het beeld dat in 2011 werd geplaatst hoort officieel bij het Flevolands cultureel erfgoed.

Ideeën

Met Johanna Braeunlich gaat het verder voor de wind als keramiekkunstenaar. “Ik zit vol ideeën die ik wil uitwerken”, vertelt zij in haar atelier aan De Haak. “Daarnaast geef ik keramiekcursussen en word ik ingezet als gastdocent op basisscholen door de Stichting Collage. Ik word er helemaal blij van als ik de kinderen stralend en trots met eigengemaakt keramiek naar huis zie gaan.”