Eva Schippers bij haar vuurtoren (Foto: aangeleverd)
Eva Schippers bij haar vuurtoren (Foto: aangeleverd)

Bouw mee aan de vuurtoren en kom op gesprek

ALMERE - Eind 2021 bouwde kunstenaar Eva Schippers, oftewel She-Man, in tien dagen tijd het commandocentrum van een vuurtoren. Tijdens een project van de Culturele Stelling van Amsterdam, het KunstCorso (april 2022), reed de vuurtoren samen met twaalf andere kunstinstallaties op platte karren door de binnenstad van Amsterdam.

Het was een protest tegen gentrificatie en een oproep voor meer vrije ruimte voor kunstenaars in Nederland. Tijdens de bouw van dit commandocentrum heeft Eva contact gezocht met StrandLAB Almere om dit project te continueren tijdens een bouw- en performanceperiode op het Almeerderstrand.

Afbouw

Van vrijdag 26 augustus tot vrijdag 30 september verblijft Eva in het atelier van StrandLAB. Op het Almeerderstrand zal ze in tien dagen tijd onder het commandocentrum (3,5 meter) een toren met trap bouwen van drie meter hoog. Daarna kun iedereen langskomen voor een gesprek op hoogte.

Help mee en doneer

Maar eerst heeft Eva hulp van Almeerders nodig. Wie iets heefts wat goed zou passen in een vuurtoren (alles kan iets worden), bijvoorbeeld kasten, bouwafval, oud speelgoed, huishoudelijke spullen, tweedehandslampen of spiegels, kan contact opnemen met Eva. Zij komt dan langs. De ophaaldagen zijn op maandag 22 en dinsdag 23 augustus.

Eva Schippers: schipperseva@gmail.com tel: 06 45 72 64 28
http://www.evaschippers.nl/evabuildsalighthouse/donatematerial.html