Dit hebben Flevolanders over voor een hoger salaris

FLEVOLAND - Krapte op de arbeidsmarkt: dat betekent een betere positie voor werknemers, bijvoorbeeld om een hoger salaris te krijgen. Om meer te verdienen, zijn Flevolanders vooral bereid om te onderhandelen (30,5%), maar ook voor scholing staan ze open. Dit en meer blijkt uit onderzoek onder bijna 1.500 Nederlanders, uitgevoerd door Nationale Vacaturebank in samenwerking met Panel Inzicht.

Voor een hoger salaris zijn Flevolanders met name bereid tot:

1.         Onderhandelen over salaris (30,5%)
2.         Een opleiding volgen (29,5%
3.         Veranderen van werkgever (24,2%)
4.         Meer uren werken (15,8%)
5.         Voor zichzelf beginnen (13,5%)

Inleveren op flexibiliteit is minder populair: slechts 6,3% geeft aan flexibele werkuren of thuiswerkdagen in te willen leveren als daar meer inkomen tegenover staat. 31,6% van de werknemers is helemaal niet bereid om iets te doen voor een hoger salaris.

Niet op zoek

Slechts 9,5% van de werknemers in Flevoland is actief op zoek naar ander werk, tegenover 15,1% van het landelijke gemiddelde. Alleen Zeeuwen lijken meer gehecht aan hun huidige werkgever: in Zeeland is slecht 5,5% van de werknemers actief op zoek naar een nieuwe baan. Huizenprijzen relatief vaak reden om van baan te wisselen

De huidige hoge huizenprijzen lijken van invloed op de arbeidsmarkt. Voor 25,5% van de Flevolanders is de krappe huizenmarkt namelijk een reden om van baan te wisselen. Dit ligt lager dan het landelijke gemiddelde van 27,7%.

Bron: Nationale Vacaturebank