De Vletter

Jan de Vletter vindt het logisch dat vier oud-wethouders terugkeren in het nieuwe college. Dit ondanks hun ontslag vlak voor de coalitiewisseling. Er moet bestuurd worden, zegt hij, in dit politiek zeer versnipperd landschap. Ook hun ervaring is hard nodig. Ik vind dat Jan aan een aantal relevante zaken voorbijgaat. 1) De oud-wethouders zeiden collectieve verantwoordelijkheid te nemen voor het Floriade-debacle, maar binnen twee weken werd dat omgedraaid naar niet individueel verantwoordelijk. Logisch dat de burger dat schandalig vindt. 2) VVD en D66 hebben PvdA en GroenLinks met bestuurlijke ervaring uitgesloten en vervangen door onervaren SP- en PvdD-bestuurders. Mijns inziens is de bestuurskracht eerder verminderd dan vergroot. 3) De oud-wethouders en partijen hebben geen excuus aan de burgers aangeboden voor het wensdenken en waarschuwingen rond de Floriade. 4) Waar zijn de initiatieven voor het verhogen van de kiesdrempel of samenvoegen van partijen? VVD en D66 passen programmatisch uitstekend bij elkaar. Zo ook GroenLinks, SP en PVDA en CDA met CU. Veranderingen zijn best mogelijk, maar dat begint bij zelfreflectie van de bestuurders, politiek fatsoen en lef, het eerlijke verhaal vertellen en werken aan oplossingen om verdere versnippering van het politieke landschap te voorkomen.

Ton Overtoom

Muziekwijk treurt om verdwijnen plantenbakken.

Even wat duidelijkheid over deze bakken. Ze waren het initiatief van de 2e voorzitter Herman van Aken. Onder zijn leiding zijn de 1e bakken geplaatst en later aangevuld door de toenmalige wethouder Berdien Steunenberg. Meerder mensen hebben meegewerkt aan het onderhoud gedurende een aantal jaren onder de bezielende leiding van “Rooie Joke”. Na haar overlijden, een aantal jaren, geleden namen een paar dames dit geheel over. Echter, het werd steeds zwaarder om het goed uit te voeren. 1 Jaar geleden kwam er steun van Marc van Lammeren van de praktijkschool in Muziekwijk en het vorige jaar kregen we het aanbod van de wijkregisseur Maaike met haar collega Jan, die een budget kregen en de zaak geheel zouden overnemen. Dat was mogelijk doordat de wijkrenovatie, met name in ons gedeelte nog een paar jaar zou duren. Echter begin van dit jaar het bericht: subsidie werd maar voor 1 jaar gedaan. In goed overleg is afgesproken dat de bakken na de bouwvakvakantie zouden worden weggehaald. Er is dus geen sprake van het weer terugnemen door Bomovi.. Zoals al duidelijk is: we hebben gen mankracht meer(vrouwkracht).De gemiddelde leeftijd in onze wijk is nu al 82 jaar en bij mutaties komen er alleen maar ouderen. Wij hebben ons er bij neergelegd, maar hopen wel dat er na de herinrichting van de wijk de nodige groenpunten zullen terugkomen. Wij zijn trots op onze wijk en hebben daarom vertrouwen in wijkmanager met zijn mensen.

Theo van der horst secr./penningmeester Bomovi

Jorritsma en de Floriade.

Het is een schande dat Annemarie Jorritsma als Commissaris-Generaal van de Floriade bij omroep Flevoland de schuld van de slechte bezoekers aantallen bij het N.R.C.en omroep Flevoland neerlegt. Twee media die waarheidsvinding hoog in het vaandel hebben staan de schuld geven van 100 miljoen verlies is te grof voor woorden om je eigen falen toe te geven. Maar daar staat de VVD om bekend. Dat een dag later Kevin van Drumpt van Almere rondvaarten uit de nieuwsbrief van de Floriade moet vernemen dat de overtocht  voor abonnementhouders gratis word zonder dat hij er zelf iets van weet.. Dit is zeker ook de schuld van N.R.C. en omroep Flevoland. Dus Annemarie, doe ons in Almere alle maal een groot plezier verhuis naar Den Haag waar je vriendjes van de VVD zijn. Ga lekker voorzittertje spelen van je fractie in de eerste kamer waar jullie gelukkig niks te vertellen hebben. Verkoop je huis en stop het geld daar van in de schuld sanering van de Floriade. Dan kunnen wij hier ons gewone leven met 100 miljoen schuld weer oppakken. 

A.Stoeltie