(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

De Schoor start project WoonWijs in Stedenwijk

STEDENWIJK - Prettig wonen willen we allemaal. Wanneer mensen ouder worden, veranderen vaak ook de woonwensen. Het is goed om stil te staan bij de vraag of de huidige woning straks ook nog steeds de meest geschikte woonplek is.

Er kan een moment komen dat mensen hulp nodig hebben in het dagelijks leven. Is het dan mogelijk om in de huidige woning te blijven wonen? Kan de woning daarop aangepast worden? Welke stappen moeten daarvoor worden gezet? Verhuizen heeft allerlei praktische en financiĆ«le gevolgen. Het is goed om hier tijdig bij stil te staan, zeker met de huidige woning- en zorgkrapte. 

Start WoonWijs

In september start het ouderenwerk van De Schoor met het project WoonWijs in Stedenwijk. "Graag gaan we samen met bewoners op zoek naar de sleutel tot gelukkig oud en zelfstandig wonen. Bent u 55 plus? Huurt u een woning of bezit u een woning in Stedenwijk? Dan staan onze getrainde vrijwilligers van WoonWijs u graag terzijde om samen met u die sleutel te vinden."

Aanmelden

Senioren (55+) die in Stedenwijk wonen kunnen zich aanmelden via www.deschoor.nl/woonwijs of bellen naar 036-5278500. De vrijwilliger van WoonWijs neemt dan contact op om een gratis huisbezoek in te plannen. Samen met de bewoner worden de wensen besproken. Wanneer een bewoner in de eigen woning oud wil worden, gebruikt de vrijwilliger van WoonWijs een digitaal hulpmiddel om te checken of het huis levensloopbestendig is. Na afloop van het huisbezoek wordt een overzicht gegeven van welke aanpassingen er eventueel nodig zijn. Wil een bewoner verhuizen, dan bespreekt de vrijwilliger de wensen en geeft informatie over wat ervoor nodig is om deze stap te zetten.

Meer informatie of aanmelden? Neem contact op met Soraya Koning, coƶrdinator WoonWijs: 036-5278500, woonwijs@deschoor.nl. Aanmelden kan ook via www.deschoor.nl/woonwijs