De koeienstal van boerderij Vliervelden in Oosterwold wordt weer omgetoverd tot een concertpodium. (Foto: aangeleverd)
De koeienstal van boerderij Vliervelden in Oosterwold wordt weer omgetoverd tot een concertpodium. (Foto: aangeleverd)

Festival Growing Music zorgt voor muzikale kruisbestuiving

OOSTERWOLD - Het festival Growing Music zorgt op zaterdag 10 en zondag 11 september voor een muzikale kruisbestuiving in de groene ‘doe-hetzelf’ wijk Almere Oosterwold. Op het programma staan een fietsroute met diverse tuin- enhuiskamerconcerten, de Growing Music productie ViABRECHT, een koffieconcert en afsluitend drie meesterlijke concerten. 

Growing Music is een festival waar professionele musici, diverse muziekstijlen en publiek elkaar ontmoeten", vertelt organisator Egon Kracht. "In ieder programmablok hebben we gezocht naar een specifieke kruisbestuiving. Op zondagochtend staat een koffieconcert gepland in de koeienstal, maar je zou het ook een alternatieve mis kunnen noemen. Met livemuziek van de twee fantastische ensembles Wishful Singing en het Erasmus trio, die om elkaars muziekstukken heen bewegen. Dat brengt een spanning teweeg die alleen dan, op dat moment en op die locatie mogelijk is."

Eén grote cross-over

Bij de kruisbestuivingen van dit jaar moet Kracht ook denken aan de voorstelling ViABRECHT op zaterdagavond, waar het FlevoEnsemble een confrontatie aangaat met de muziek- en theatercultuur uit het Duitsland van 100 jaar geleden. "Maar eigenlijk is het totale programma van de twee dagen een grote cross-over. Niets is wat het lijkt, maar het is altijd mooier dan je verwacht had. Met die prikkel stel ik het programma samen."

Concertfiestour

Voor de concertfietstour op zaterdagmiddag heeft Kracht vier routes uitgezet die naast het concert-hoppen een goed beeld geven van Oosterwold. Naast programmering is er de eigen Growing Music productie, Via Brecht. "In 2021 heeft Growing Music voor het eerst een eigen productie gemaakt; #66 van de componist Jaques Offenbach, uitgevoerd door drie zangers en drie instrumentalisten in de koeienstal. Gekker konden we het echt niet maken. Maar het publiek waardeerde het zeer. Dit jaar pakken we het anders aan. Met vier zangers en 14 musici valt er veel te beleven. We hebben de naam Bertolt Brecht aan de voorstelling gehangen omdat hij een van de belangrijkste theatervernieuwers is in de afgelopen eeuw. Met de Dreigroschenoper werd hij wereldberoemd. Hij werkte veel samen met componisten als Kurt Weill en Hanns Eisler en hun muziek zal veel klinken."

Ga voor meer info en tickets naar www.growingmusic.nl.