(Foto: allGo)
(Foto: allGo)

Bussen gaan vaker rijden

ALMERE - De bussen van allGo en R-net gaan vanaf 28 augustus vaker rijden. Ze rijden dan weer hetzelfde als voor de zomer. Op de stadslijnen M1, M2, M4, M5 en M7 rijdt de bus in de spits weer 10x per uur (elke 6 minuten). Ook worden de twee extra ritten in de spits op R-net lijn 322, tussen Muiden en station Parkwijk, weer gereden.

De dienstregeling van de lijnen M3 en M6 verandert niet. Doordeweeks in de spits rijden de bussen iedere 10 minuten. De rest van de week rijden ze iedere 15 minuten. De dienstregeling geldt voorlopig tot en met 25 september.

Hoewel de bussen weer vaker gaan rijden, rijdt allGo nog niet volgens de volledige dienstregeling. Ook voor de vervoerder is het lastig om de personele planning rond te krijgen. Daarom is in overleg met de gemeente Almere besloten om de dienstregeling gedeeltelijk uit te breiden. Hierdoor is er zekerheid dat alle ritten volgens de dienstregeling gereden worden. De dienstregeling wordt eind september mogelijk verder uitgebreid. Als de dienstregeling wijzigt, worden reizigers tijdig geïnformeerd.

Meer informatie over de dienstregeling vind je op allgobus.nl/dienstregeling.