Manege Almere Haven gaat sluiten

ALMERE - De manege van Schouten Hippique B.V aan de Manegeweg 10 in Haven gaat sluiten. Het is voor de manege niet langer haalbaar om manegelessen aan te bieden. 

‘Na een moeilijke periode van ruim 2 jaar door corona en sinds dit jaar ook de stijgende prijzen van o.a. energie, brandstoffen, levensmiddelen etc. hebben we helaas moeten constateren dat ons klantenbestand behoorlijk achteruit is gegaan. Daarnaast zien we ook een forse stijging van de prijzen van onze toeleveranciers voor alle benodigde grondstoffen zoals hooi, kuil, stro, brokvoer, en brandstof extreem toenemen’, schrijft de manege aan haar klanten. 

Schouten Hippique heeft steeds weer bezuinigd waar dit kon, maar wilde absoluut niet bezuinigen op het welzijn van de manegepaarden. ‘Onze manegepaarden en hun welzijn moet volgens ons ten alle tijden op nummer 1 blijven staan.’

‘Wij gaan stoppen met het aanbieden van manegelessen en zullen voor onze lieve manegepaarden op zoek gaan naar een goed huisje, waar zij hopelijk kunnen genieten van hun wel verdiende “pensioen”, zeker na al hun harde werk dat zij jarenlang voor jullie en ons gedaan hebben’, aldus de brief aan de klanten.

Leskaarten die nog in omgang zijn kunnen nog verzilverd tot en met 30 september 2022.