(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Zware mishandeling in Stripheldenbuurt

112

STRIPHELDENBUURT- Een 36-jarige man en een 28-jarige vrouw uit Almere zijn afgelopen nacht zwaar mishandeld bij het Marsupilamihof in Almere Buiten. Ze moesten worden opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft inmiddels drie verdachten aangehouden, maar zoekt nog getuigen. 

Rond 00.30 uur ’s nachts liep de 36-jarige man op de Marsupilamihof toen hij vanuit het niets werd aangevallen door een groep van drie personen. Een 28-jarige vrouw wilde de man komen helpen, maar toen zij 112 probeerde te bellen, werd ook zij mishandeld, de telefoon uit haar handen getrokken en kapot gegooid. De 36-jarige man is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht, de 28-jarige vrouw is lichter gewond maar moest ook naar het ziekenhuis. Een 62-jarige man die ook te hulp schoot, raakte licht gewond. 

Aangehouden

De politie was snel ter plaatse en kon direct een 42-jarige vrouw als verdachte aanhouden. De twee andere verdachten waren er vandoor gegaan, waarbij er een mogelijk via het water ontsnapte. Na een intensieve zoektocht in de omgeving, met onder andere de politiehelikopter en hondengeleiders, werden de verdachten niet meer gevonden. Dat gebeurde pas vanmorgen. Het gaat om twee mannen van 41 en 34 jaar. Alle verdachten hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. 

Getuigenoproep

De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van de mishandeling. Mogelijk is dit incident door omstanders gefilmd. Die beelden kunnen van belang zijn in het onderzoek en wil de politie graag hebben. Wie beelden heeft kan contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem tippen kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.