Tristan bezorgt iedere week trouw de krant in de Molenbuurt. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Tristan bezorgt iedere week trouw de krant in de Molenbuurt. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Krantenbezorger Tristan (17) maakt met iedereen een praatje

Algemeen

BUITEN – De 17-jarige Tristan Weijermars bezorgt iedere week trouw de krant Almere DEZE WEEK in zijn eigen wijk, de Molenbuurt. “Ik doe dit nu alweer vijf jaar met veel plezier en iedereen in de buurt kent me inmiddels. Ik zwaai altijd en maak met iedereen een praatje”, vertelt hij.

Door Petra Onderwater

Op dinsdag worden de kranten altijd afgeleverd bij zijn huis. “Mijn moeder vindt het leuk om mee te helpen, dus we lopen eigenlijk altijd samen”, vertelt hij. “We bezorgen de krant op woensdagochtend, in weer en wind. Ook als het regent moet de krant op tijd in de bus liggen”, vindt Tristan. Klachten krijgt hij dan ook niet, wel veel waardering. “Als ik met de feestdagen namens Almere DEZE WEEK langs de deuren ga met de nieuwjaarskaartjes, krijg ik flink wat fooien. Ik heb zelfs een keer van iemand een heel kerstpakket gekregen.”

Feliciteren

Zelf is Tristan ook altijd heel attent. “Als ik zie dat er ergens een baby is geboren, bel ik even aan om te feliciteren”, vertelt hij. “En als ik weet dat iemand jarig is, gooi ik een kaartje in de bus.” Het sociale aspect van het kranten bezorgen vindt hij dan ook het leukst. “Dat is waar ik het voor doe. Je verdient er een leuk zakcentje mee, maar ik houd vooral van het contact met mensen.”

Sociale aspect

Daarom volgt hij ook een opleiding tot beveiliger bij het ROC in Almere Buiten. “Ik loop momenteel stage op het gemeentehuis. Maar ik heb bijvoorbeeld ook op het Bevrijdingsfestival gestaan als beveiliger. Ik heb toen nog een handtekening van Suzan en Freek gescoord”, lacht hij. “Het sociale aspect ervan vind ik het leukst, net als bij mijn krantenwijk. Zo lang ik die kan combineren met mijn opleiding en stage, blijf ik dat doen.”

Bezorger worden?

Ook interesse in een krantenwijk? Meld je dan aan bij de Drukwerkverspreiders via drukwerkverspreiders.nl/bezorger-worden of bel naar 036 522 99 88 en krijg net zoveel plezier in je werk als Tristan.