Challenge Almere-Amsterdam. (Foto: aangeleverd)
Challenge Almere-Amsterdam. (Foto: aangeleverd)

EK triatlon tijdens Challenge Almere-Amsterdam

Algemeen

ALMERE - Almere staat deze week weer in het teken van de triatlon. De Challenge Almere-Amsterdam, met verschillende afstanden en categorieën, vindt plaats van donderdag 8 tot en met zondag 11 september, met start en finish op de Esplanade. Het loopparcours gaat dit keer ook over het Floriadeterrein.

Triatleten vanuit heel Europa komen naar Almere om te strijden voor de Europese titel op de lange-afstandstriatlon. Daarvoor moeten zij 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen. De winnaar wordt uitgeroepen tot Europees kampioen. Maar dat meedoen soms belangrijker is dan winnen, blijkt uit het feit dat de laatste finish even warm wordt onthaald als de eerste.

Programma

Het sportevenement start op donderdagmiddag met de Junior Challenge, gevolgd door de Business & Family Relay. Vrijdag staat de Senior & No-Limit Challenge op het programma. De zaterdag staat in het teken van de halve triatlon, de halve afstand para triatlon en de lange afstandstriatlon. Het evenement wordt op zondag 11 september afgesloten met de prijsuitreikingen in het stadion. 

Kijk voor alle informatie op https://challenge-almere.com