Overlast Esplanade

Het lijkt er op dat Almere City marketing met alle activiteiten op de Esplanade alleen maar oog heeft voor extra inkomsten voor de gemeente Almere en niet voor het ziekenhuis en de omwonenden. Moesten er in het Floriadejaar bewust extra activiteiten plaatsvinden, zoals de drie Thaise dagen, terwijl Thailand op de Floriade de mooiste expositie heeft? DJ’s met muziek op het Weerwater waar je tegen de 100 DB kon meten. NK subpeddelen, NK sterkste man en vorige week weer 10 dagen geluidsoverlast door de kermis tot 23:00 uur. Bijna wekelijks vindt er wel een activiteit plaats, maar daar blijf het niet bij. Vanaf 00:00 uur veroveren de jongeren uit de naastgelegen wijken de Esplanade en dan begint de ellende opnieuw met geschreeuw, gegil, keiharde muziek en gezang tot diep in de nacht. Handhaving en politiecontrole ho maar. Als je belt komen zij gewoon niet. Er wordt volledig voorbijgegaan aan de rust voor het ziekenhuis en het woongenot van omwonenden. Door de kermis is de parkeerplaats op het Hospitaalterrein overvol en wil iedereen in de Hospitaalgarage parkeren. Daar sta je dan als bewoner met je duurbetaalde plek een halfuur te wachten. Meerdere meldingen zijn gedaan, maar oplossen, ho maar.

John Kraak

Bonnen

Ja hoor het is weer raak. Politie agenten die hun quota moeten halen met het schrijven van bonnen. Begrijp me niet verkeerd. Flitspalen en controle op plekken waar de verkeersveiligheid in geding komt bij te hard rijden en ander slecht weggebruik ben ik helemaal voor, maar op de buitenring vanaf afslag DoeMere richting de eerstvolgende rotonde zijn er alleen bruggen, geen overstekend verkeer, niets. Even niet opletten en je rijdt direct een paar km te hard richting een saaie rotonde waar behalve auto's geen enkel verkeer over kan. En toch is het daar elke maand wel raak met een paar geniepige politieagenten die blijkbaar niets beter te doen hebben dan burgertje pesten.
Hoe tevreden kan je als agent 's avonds gaan slapen terugkijkend op je werkdag waarbij je letterlijk geen enkele toegevoegde waarde gecreëerd hebt voor de maatschappij. Ga dan op zijn minst op een plek staan waar het een positief effect heeft op verkeersveiligheid.
Of hebben ze een opdracht gekregen de verliezen van de Floriade terug te verdienen met minimale moeite? Dan mogen ze daar wel een tentje neerzetten en 24x7 blijven zitten controleren tot hun pensioen.

Lars Bieshaar

Floriade

Met stijgende verbazing heb ik de ontwikkelingen rondom de Floriade gevolgd. Ik kan het woord inmiddels niet meer uit mijn keel krijgen.
Tegen alle waarschuwingen in heeft de gemeenteraad van Almere het besluit er door heen gedrukt om de Floriade door te laten gaan. Voorgaande Floriade's leverden een zwaar negatief financieel tekort op. Nee, de Floriade hier zou Almere op de kaart zetten. Nou ja ,dat is gelukt, als een stel ezelskoppen.
Daar zitten we dan mooi met de gebakken peren, 34 miljoen tekort. En ik vrees dat dit niet het einde is. Wie gaat dat betalen? Ik kan u alvast verklappen, dat zijn jij en ik. Geen enkel raadslid gaat zijn of haar spaarpot stukbreken om dat te compenseren.

Fred Teunissen

Floriade (2)


In ADW (31/7) staat een interview met de voormalig commercieel directeur van pretpark Six Flags die zegt dat de Floriade nooit goed in de markt zou zijn gezet. Hij zou bij de komst van de Floriade zijn betrokken maar er door politieke spelletjes zijn uitgewerkt. Als ik het stuk lees dan is het maar goed dat deze meneer niet bij de Floriade is betrokken, want hij begrijpt er niet veel van. Ik zal niet zeggen dat geen fouten zijn gemaakt bij de aanpak, maar het motief om de Floriade aan te trekken omdat Almere de “lelijkste stad “ zou zijn is onzin en lijkt me een heel slecht marketingmotief. Het is de commercieel directeur van Six Flags kennelijk ontgaan dat er een Corona-probleem was waardoor veel bezoekers de reis niet aandurfden en er minder paviljoens kwamen dan gehoopt. De oorlog in Oekraïne lijkt me ook nogal van de afdeling pech. Hij roemt de aanpak van Six Flags, met als thema Rollercoaster capital of Holland. Ik heb op Google gelezen dat het gaat om een achtbaan. Dat is nauwelijks informatief. De Floriade is bij heel veel mensen bekend; het thema “growing green cities” is ook heel duidelijk. Ik verbaas me ook dat de redactie van ADW geen enkele kritische opmerking maakt. Ik heb wel begrepen dat de Floriade in Duitsland een hele goede pers heeft en een prima, inhoudelijke, recensie had in het Museumtijdschrift. Ik heb ook de indruk dat het bezoekt toeneemt. Maar dan moet je je wel even in de achtergronden verdiepen. En geen gebakken lucht marketing doen.

Jan de Vletter

Ingrid Kroon

Onder grote belangstelling is op vrijdag de uitvaartceremonie voor bij Bosshardt kernvrijwilliger Ingrid Kroon gehouden. De indrukwekkende dienst was in overeenstemming met het leven en werken van Ingrid. De dienst die gehouden werd in het crematorium Almere werd geleid door ds. Rianne Veenstra. Omdat ik deze dienst wilde bijwonen ben ik voor informatie naar ‘Bij Bosshardt’ in Almere Buiten gegaan en mocht, nog net op tijd, de dienst per streaming via een scherm bijwonen. Ingrid's liefde (roeping) voor God en mensen was groot en zij gaat, terecht, als ‘kernvrijwilliger’ de Toekomst in. Met haar eigen stichting NEK heeft ze zelf samen met haar familie in Mombassa, Kenia, twee basisscholen gebouwd en ingericht. Stichting NEK wordt voortgezet door haar familie. De grote boom in de Bij Bosshardt-tuin is omgedoopt tot Ingrid Kroon boom. Men vertelde mij ‘Bij Bosshardt’ dat Ingrid het Kerstmenu voor aankomende Kerstfeest nog had gemaakt en aangeleverd. Ook ik zal haar missen en gelijktijdig weet ik: “Een Koningskind is Thuisgekomen”.
Jo Bosma