Een 'dagje Floriade' voor dementerenden en hun mantelzorgers. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Een 'dagje Floriade' voor dementerenden en hun mantelzorgers. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Alzheimer Flevoland biedt ‘dagje Floriade’ aan

HORTUS – Alzheimer Flevoland biedt mensen met dementie en hun mantelzorgers een gratis ‘dagje Floriade’ aan op woensdag 21 september.

Ieder jaar wordt in september wereldwijd de Wereld Alzheimerdag gehouden. Eens in de vijf jaar wordt er vanuit de Alzheimer Flevoland een speciaal evenement georganiseerd voor mensen met dementie en hun mantelzorgers uit de provincie Flevoland. Onder het motto ‘een dagje op de Floriade/ Samen op pad’ kunnen zij gratis naar de Floriade. Deze mensen zijn bereikt via de verschillende dementienetwerken in de provincie, via de Alzheimer Cafés, gemeenten/welzijn en zorginstellingen. In totaal gaat het om ongeveer 1000 mensen, 500 met dementie en 500 mantelzorgers. 

Zonder beslommeringen

Doel is om mensen met dementie en hun mantelzorgers een dag zonder de dagelijkse beslommeringen aan te bieden. Het samen leven met de gevolgen van dementie is namelijk niet gemakkelijk.  Mensen met dementie en hun mantelzorgers hebben door de impact van de ziekte vaak een kleine sociale bubbel. Door dit speciale evenement te organiseren wil het bestuur van Alzheimer Flevoland meer bekendheid geven en een bijdrage leveren om het onderwerp dementie meer uit de taboesfeer te halen. Voor dit speciale evenement heeft de organisatie zeer veel ondersteuning en medewerking gekregen van zowel de Provincie Flevoland en de gemeenten in Flevoland.