Linde (7) en Myrthe (9) uit de Kruidenwijk halen iedere week een berg afval uit de Almeerse wateren. (Foto: aangeleverd)
Linde (7) en Myrthe (9) uit de Kruidenwijk halen iedere week een berg afval uit de Almeerse wateren. (Foto: aangeleverd)

Meiden houden Almeerse wateren schoon

ALMERE - De Almeerse Linde (7) en Myrthe (9) gaan iedere week met de kajak op pad om afval uit het water te vissen. "Mensen die ons zien peddelen steken een duim op of zeggen dat ze het super goed vinden", vertelt hun vader Robert Rison.  

Tijdens de vaartochtjes met hun bootje vanuit de Kruidenwijk viel het hen op dat er erg veel afval in het water drijft. "Nu zijn mijn kinderen best wel met de natuur bezig. Op school, thuis en nu ook op het water", vertelt Robert. Zij gaan nu elke week 1 à 2 keer met de kajak het water op om afval op te ruimen. "We halen van alles uit het water. Mandjes van de supermarkt, een vuilniszak vol afval, een lege koffer en een koelbox inclusief koelelementen bijvoorbeeld. En heel veel blikjes flessen en plastic. Na een uurtje heb je al een beste zak vol."

Meer aandacht

Op de wal heeft het gezin ook al diverse keren meegedaan met de afvalopruimdag, maar Myrthe en Linde willen dat er ook meer aandacht komt voor de berg afval in de Almeerse water. "Op 17 september is er weer een Clean Up Day en we hebben de afdeling van de gemeente ook een berichtje gestuurd om aan te geven dat op deze dag niet alleen de parken, tuinen en straten de aandacht verdienen, maar ook al het mooie water in Almere."