Viktor Griffioen schetst een uniek beeld van Johnney Cash. (Foto: Nichon Glerum)
Viktor Griffioen schetst een uniek beeld van Johnney Cash. (Foto: Nichon Glerum) Nichon Glerum

Orkater opent theaterseizoen van Corrosia met CASH

HAVEN - Muziektheatergroep Orkater zal donderdagavond 15 september 'onofficieel' het nieuwe theaterseizoen openen van Corrosia Theater, Expo & Film. De voorstelling CASH is deze zomer nog bijgeboekt en staat dan ook niet in de brochure.

Corrosia is heel blij om Orkater te kunnen ontvangen. “Dat landelijk spelende Amsterdamse gezelschap maakt toegankelijk en eigentijds theater waar muziek in zit. Zij spelen al jaren in grote en kleine theaters, maar niet vaak in Corrosia. Het is dan ook heel speciaal om ze weer een keer te kunnen ontvangen in Almere Haven.”

De muziektheatervoorstelling CASH is een mix van verhalen uit het leven van Johnney Cash én uit dat van gitarist Viktor Griffioen. Griffioen deed vijftien jaar onderzoek naar ‘The Man In Black’. Hij heeft zijn platen grijs gedraaid en zijn lyrics gespeld. Maar waar een doorsnee fan het hierbij zou laten ging Viktor verder. 

Uniek beeld van Johnney Cash

Griffioen reisde meermaals naar Amerika, sprak tientallen familie- en bandleden, ging undercover in de Billy Graham Evangelic Organisation en deed schokkende ontdekkingen in de archieven van Dyess, Arkansas. Met een schat aan materiaal keerde Griffioen terug van die reizen en schreef zeven songs waarin hij probeert de ziel van Johnny Cash vangen. In de geest van Cash is Griffioen er in geslaagd om een volstrekt uniek en eigen beeld te schetsen van één van Amerika’s meest tot de verbeelding sprekende en invloedrijke countryzangers.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.corrosia.nl