Orgel in Goede Rede. (Foto: Anita Nijman)
Orgel in Goede Rede. (Foto: Anita Nijman)

Nationale Orgeldag met drie orgelconcerten in Goede Rede

HAVEN CENTRUM - Op Open Monumentendag, zaterdag 10 september, is ook de Nationale Orgeldag. Het is inmiddels traditie dat Goede Rede Concerten meedoet aan deze dag met drie orgelbespelingen. 

Dit keer spelen Han Siertsema, Geerten van de Wetering en panfluitist Matthijs Koene en Willeke Smits met een gevarieerd programma. De concerten beginnen om 12.00, 14.00 en 15.30 uur.

Barokorgel 

Goede Rede is de oudste kerk van Almere en heeft een prachtig barokorgel van Verschueren (1979), dat ook regelmatig voor concerten wordt gebruikt. Zo speelden Ton Koopman, Matthias Havinga, Evan Bogerd en Laurens de Man eerder en vaker op het orgel. En jaarlijks is er dus de combinatie van Nationale Orgeldag en Open Monumentendag met de verschillende orgelbespelingen.

In het kader van Open Monumentendag is Goede Rede zaterdag 10 september open van 11.00 tot 17.00 uur. Ook de toren met het carillon is dan te bezoeken en te beluisteren. Entree voor het orgelprogramma is 12,50 euro. Meer informatie: www.goederedeconcerten.nl of 06-80140467.