Maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Haven

HAVEN - Na de zomerstop start het Alzheimer Trefpunt Almere Haven op 8 september weer haar eerste ontmoetingsavond. Het wordt een bijzondere avond, want op veler verzoek gaat het over Zelfgekozen levenseinde bij dementie.

Euthanasie is mogelijk wanneer er sprake is van ‘uitzichtloos en ondraaglijk lijden’. Wat betekent dit voor iemand met dementie en zijn er ook alternatieven? Louis Hahn is specialist ouderenzorg en SCEN arts en gaat met de aanwezigen in gesprek.

Dementie is een ingrijpend ziektebeeld dat veel vragen oproept bij iedereen die er mee te maken krijgt. Daarom is het belangrijk dat er een plek is waar iemand met die vragen naar toe kan. Het Alzheimer Trefpunt is voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en belangstellenden. Het wordt een keer per maand georganiseerd op donderdagavond met diverse onderwerpen en sprekers.

Iedereen is van harte welkom bij Corrosia aan de Markt 43 in Almere Haven. De inloop is vanaf 19.00 uur, met koffie of thee. Om 19.30 uur start het programma en en om 21.00 uur is het afgelopen. Aanmelden is gewenst en kan via de mail: at.almere@alzheimervrijwilligers.nl.