De markante 'Rode Donders' in de Regenboogbuurt. (Foto: aangeleverd)
De markante 'Rode Donders' in de Regenboogbuurt. (Foto: aangeleverd)

Pop-up museum in Regenboogbuurt op Open Monumentendag

REGENBOOGBUURT - In het kader van Open Monumentendag is er zaterdag 10 september een pop-up museum voor één dag in de Regenboogbuurt, met een expositie, workshops voor kinderen en rondleidingen door de buurt. 

De expositie bevat filmmateriaal, foto's, boeken, vier bijzondere maquettes en is doorlopend te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Verder worden er workshops gegeven over Kleur en Architectuur voor kinderen met hun ouders, ook doorlopend van 11.00 tot 17.00 uur. Bewoners geven rondleidingen door deze bijzondere buurt om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur (duur ca. 1 ½ uur) en een verkorte rondleiding 16.00 uur (duur ca. 1 uur, over de gebouwen van architect Liesbeth van der Pol). Volwassenen kunnen na afloop van de rondleiding de quiz Nederland-Duitsland spelen. Voor kinderen die meegaan met een rondleiding is er een bingokaart/speurtocht, waarbij leuke prijsjes te winnen zijn. 

Centrale punt is het wijkkantoor aan de Regenboogweg 45. Daar zijn de expositie en workshops (bij mooi weer op het schoolplein) en dit is ook het vertrekpunt voor de rondleidingen. Museum, workshops en rondleidingen tijdens Open Monumenten Dag zijn gratis. Aanmelden is niet nodig.