Compilatieschets van de vuurtoren. (Foto: aangeleverd)
Compilatieschets van de vuurtoren. (Foto: aangeleverd)

Gesprek op hoogte in vuurtoren Almeerderstrand

Uit

ALMERE - Kunstenaar Eva Schippers (She-Man) bouwt momenteel een vuurtoren op het Almeerderstrand. Bezoekers kunnen daar langskomen voor een gesprek op hoogte. 

Eind 2021 bouwde Schippers in tien dagen tijd het commandocentrum van een vuurtoren. Tijdens een project van de Culturele Stelling van Amsterdam, het KunstCorso (april 2022) reed de vuurtoren samen met twaalf andere kunstinstallaties op platte karren door de binnenstad van Amsterdam. Het was een oproep voor meer vrije ruimte voor kunstenaars in Nederland. 

Momenteel verblijft Eva in het atelier van StrandLAB. Op het Almeerderstrand heeft ze in tien dagen tijd onder het commandocentrum (3,5 meter) een toren met trap gebouwd van 3 meter hoog.  In september zijn bezoekers welkom om de voltooide vuurtoren te bezoeken en onderdeel te worden van het werk tijdens een performatieve trip (één persoon per keer). 

Boek een trip

In de vuurtoren, samengesteld uit kasten, bouwafval, huishoudelijke spullen, tweedehandslampen en badkamerspiegels, houden twee mensen tijdens het gesprek de lamp in beweging. De trip duurt 25 minuten. Het is een performatief gesprek met de kunstenaar over kunst, noodsituaties, persoonlijke ervaringen, de toekomst, uitkijkend over het water. 

Neem contact op met Eva om een trip te boeken via www.evaschippers.nl. Beschikbare data zijn: 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 16 en 18 september.