(Foto: Adobe Stock)
(Foto: Adobe Stock) yanlev - stock.adobe.com

De Watervrienden organiseert weer Zwem4daagse

Sport

MUZIEKWIJK - Zwemvereniging De Watervrienden organiseert begin oktober voor de 36ste keer de Zwem4daagse in Almere. De inschrijving start binnenkort.

Van maandag 3 tot en met donderdag 6 oktober kan er door jong en oud vier avonden gezwommen worden. Voor de medaille moeten er elke avond binnen een half uur voldoende baantjes getrokken worden in zwembad Optisport aan de J.S. Bachweg in Muziekwijk. Om een medaille te krijgen zwemmen de jongste deelnemers minimaal tien baantjes per keer, volwassenen zwemmen twintig baantjes.

Sponsoren

De zwemmers kunnen zich laten sponsoren. Degene met de meeste sponsoren en degene met de hoogste sponsorbijdrage krijgen een extra prijs. Daarnaast is er voor de jongere deelnemers ook nog een kleurwedstrijd met prijzen. Het goede doel dit jaar is VMCE. Deze vereniging is er voor mensen, die last hebben van constitutioneel eczeem.

Inschrijven kan op maandag 26, dinsdag 27, donderdag 29 en vrijdag 30 september van 18.00 uur tot 19.30 uur in zwembad Optisport. Mede dankzij een subsidie van de gemeente Almere kunnen de kosten laag gehouden worden: 10,00 bij voorinschrijving en 12 euro bij de start op maandag 3 oktober.