Wethouder Julius Lindenbergh probeerde zelf ook een elektrische deelfiets uit. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Wethouder Julius Lindenbergh probeerde zelf ook een elektrische deelfiets uit. (Archieffoto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Verhuurbedrijf stopt met deelfietsen

Algemeen

ALMERE – Tier, het verhuurbedrijf van elektrische deelfietsen in Almere, stopt per 11 september haar dienstverlening. Dat heeft het aan klanten laten weten.

Opmerkelijk is dat Tier in steden als Eindhoven, Utrecht en Amersfoort wel gewoon doorgaat. In Almere kwamen sinds de start, in maart dit jaar, regelmatig berichten binnen dat de fietsen werden vernield of midden op de stoep werden achtergelaten.

In een reactie bevestigt Tier de stopzetting. “De afgelopen maanden heeft Tier deelgenomen aan de pilot deelmobiliteit in Almere met 300 e-bikes. Het doel was om samen met de gemeente te onderzoeken hoe deelmobiliteit in Almere het verkeer kan verduurzamen.’, zegt een woordvoerder. “Het gebruik van onze voertuigen bleef erg achter bij de andere steden waar Tier actief is. Daarom zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij onze voertuigen beter aan kunnen bieden in steden waar ze vaker gebruikt zullen worden.”
Per 11 september zal Tier geen deelmobiliteit meer aanbieden in Almere. “Dit hebben we ook aan al onze gebruikers in Almere gecommuniceerd.”
De deelfietsen waren een project van de gemeente, Tier en Go Sharing. Dat laatste bedrijf heeft nog niet aangegeven te zullen stoppen.

Tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag meldde wethouder Maaike Veeningen dat er een nieuwe partij is die de plek van Tier gaat innemen. De naam van dat bedrijf wilde zij nog niet zeggen.