Renaissance

Ik wil graag even reageren op de column van Marcel Beijer (ADW 10/8). Normaal kunnen de stukken van Marcel mij wel bekoren, maar het polariserende stukje over de Renaissanceschool schiet me eerlijk gezegd in het verkeerde keelgat. Dat is kennelijk een trend in de journalistiek tegenwoordig. Alles wat buiten 'de Norm' valt wordt geridiculiseerd en in een rechts radicale hoek gemanoeuvreerd. Ergens vraagtekens bij zetten of een andere mening toegedaan zijn mag kennelijk alleen als het binnen bepaalde kaders valt, als het klimaatneutraal, genderneutraal, politiek correct, rookvrij en vegetarisch is. Alles wat daar buiten valt is fascistisch, discriminerend, pro-Poetin, aluhoedje, vaccinatie-gekkie, dierenbeul en bovenal asociaal en niet passend binnen 'de Norm' met dank aan stukjes zoals deze van Marcel Beijer. Het is geen hoogstaande journalistiek, het heeft meer het niveau van een roddelblad en is ook nog eens feitelijk onjuist. Maar daar heeft de gemiddelde journalist tegenwoordig maling aan. Als het loon maar komt, ethiek is iets uit lang vervlogen tijden.

Hennie Ramona, Verzetswijk

Duitsers

Graag zou ik even willen reageren op de column door Marcel Beijer (ADW 7/9) Sinds de jaren '60 reden mijn echtgenoot en ik regelmatig door Duitsland, destijds naar een vakantie adres in Zwitserland of Oostenrijk waarbij wij dan meestal overnachtten in Duitsland. Mijn echtgenoot speelde destijds in een drumband en hadden toen regelmatig een aantal concoursen per jaar in de wat kleinere plaatsjes in Duitsland, de drumband is al jaren geleden opgeheven, maar de aantrekkingskracht van dit prachtige land met idem dorpjes hebben wij tot voor enkele jaren geleden regelmatig bezocht. Wat Marcel Beijer schrijft is helemaal waar, het viel ons op dat echt iedereen zijn of haar stoep en straatje keurig staat te vegen en de rommel netjes in de afvalcontainer deponeert, 'Rare jongens, die Duitsers' (zoals Marcel Beijer ze gekscherend noemt) maar wel een gedisciplineerd volkje wat afspraken en dergelijke ook echt nakomt en waar de inwoners van Nederland nog heel veel van zouden kunnen leren. Dit geeft maar weer duidelijk aan hoe het ook kan en je (woon) omgeving er een stuk bewoonbaarder en prettiger door kan worden dan die vuile smeerboel en arrogantie waar we hier in dit zogenaamde prachtige welvarende Nederland al jaar en dag mee te maken hebben.

Ruud Sijmons

Melding

Niet reageren op een melding (waarschijnlijk niet de enige) lijkt de oplossing voor de Gemeente als het antwoord blijkbaar een probleem is. De melding ging over het gebruik door snor- en bromfietsen van de Weerwatertrack, Esplanade en het Fongerspad. Een bord geeft aan dat deze voertuigen aldaar niet zijn toegestaan. Handhavers hierop aangesproken (b)lijken onvoldoende kennis of zin te hebben te acteren of geven aan hiertoe geen opdracht te hebben. Op deze plaatsen wordt een vals gevoel van veiligheid gewekt en word je als voetganger geconfronteerd met ongewenste, onverwachte en gevaarlijke situaties. Zeker  de Esplanade lijkt uitsluitend een voetgangersgebied te zijn. Adequate handhaving en infrastructurele maatregelen kunnen bijdragen aan veiligheid. Het lijkt alsof de 'wil' er niet is. Misschien is het wachten op een naar incident om de Gemeente in beweging te krijgen.

W.F.A. Schmidt, Stedenwijk

Molenbuurt

Het is een felicitatie voor krantenbezorger Tristan Weijermans (ADW 8/9) waard als je iedere week op vaste dagen Almere Deze Week in je brievenbus of op je deurmat krijgt. De krant die Almere in beweging brengt en gratis en voor niets wordt bezorgd. Tristan is een van die waardevolle bezorgers die Almere Deze Week in haar bezorgingsteam heeft. Het wordt dubbel feest als je bedenkt, dat er mensen zijn die het bezorgen van deze ‘kostbare informatieverstrekking’ als een uitdagende taak zien. Ik ben 72 jaar ouder dan Tristan en ik overweeg nog dagelijks of ik een wijkje van Almere deze Week van deze waardevolle informatie- en communicatiebron wil verspreiden. Het sociale contact met mensen in de Wijk, zou ook voor mij centraal staan.

Jo Bosma