Deze werken zoeken nog een Kunstambassadeur. (Fotocollage: Hans Jan Dürr)
Deze werken zoeken nog een Kunstambassadeur. (Fotocollage: Hans Jan Dürr)

Nieuwe ambassadeurs gezocht voor kunstwerken in openbare ruimte

ALMERE - In Almere DEZE WEEK verschijnt regelmatig een rubriek over de Kunstambassadeurs in Almere. Bewoners vertellen hierin over hun favoriete kunstwerk in de openbare ruimte. Stichting Design en Kunst in de Openbare Ruimte (DKOR) is op zoek naar bewoners die Kunstambassadeur willen worden van een buitenkunstwerk.

Sinds het ontstaan van Almere is er veel aandacht besteed aan de verfraaiing van de stad en de openbare ruimte door middel van kunstwerken. De buitencollectie bestaat inmiddels uit meer dan 150 kunstwerken, waarvan er inmiddels al meer dan zestig een Kunstambassadeur hebben. 

Eigen verhaal

Iedereen in Almere kent wel een kunstwerk in de buurt. Je fietst er dagelijks langs of je hebt er een bijzondere ervaring mee. Ieder kunstwerk heeft zijn eigen verhaal. Stichting DKOR is op zoek naar persoonlijke verhalen, interpretaties en kennis van die kunstwerken. 

Kunstambassadeurs gezocht

De vier kunstwerken in de bijgaande fotocollage hebben nog geen Kunstambassadeur. Van links naar rechts zijn dat de kunstwerken van Kelvin Wilson (Poort), Marinus Boezem (Tussen de Vaarten), Arttenders & Studio Spass (centrum Almere Buiten) en Kees Buckens (Stad West).

Inloopdag Kunst is Leuk

Op donderdag 29 september is er een inloopdag in ‘Kunst is Leuk’ aan de Schutterstraat 17 in Almere Centrum (het voormalige Vapiano-pand naast de Belforttrap). Belangstellenden zijn daar welkom tussen 10.00 en 15.00 uur. 

Wilt u meer weten over een kunstwerk bij u in de buurt, over het project Kunstambassadeurs óf zelf ambassadeur worden? Kom dan naar de inloopdag of stuur een mailtje naar Marie-Josée Röselaers of Mark Wiechmann via info@kunstambassadeurs.nl.