Wethouder Maaike Veeningen met de afgevaardigden van Allyblijftbinnen bij hun tegel in de Walk of Fame Almere. (Foto: Fred Rotgans)
Wethouder Maaike Veeningen met de afgevaardigden van Allyblijftbinnen bij hun tegel in de Walk of Fame Almere. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Tegel voor Allyblijftbinnen in Walk of Fame Almere

ALMERE - De winnaar van de 48e tegel van de Walk of Fame Almere is Allyblijftbinnen, vanwege hun hartverwarmende acties in de stad in coronatijd. De vertegenwoordigers van Allyblijftbinnen, wethouder Maaike Veeningen en Wouter Stevens, Directeur Rabobank Almere, onthulden de tegel zaterdag in de Schutterstraat in Almere Centrum.

Tussen half mei en begin juli konden Almeerders stemmen op een van de drie genomineerden. Voor de tegel 2021 waren naast Allyblijftbinnen ook de Challenge Almere-Amsterdam en het herdenkingsbeeld Short Stirling genomineerd. De meeste stemmen gingen naar Allyblijftbinnen. Tijdens coronatijd, in 2020 en 2021, heeft dit collectief positiviteit gebracht in de stad met originele activiteiten voor jong en oud. Met het Ally Amfitheater heeft deze club het buitentheater bij het Kasteel Almere onder de aandacht gebracht. Daarnaast deelden zij op Valentijnsdag 5000 rozen uit aan mensen die een steuntje konden gebruiken en organiseerden zij een online kerstshow met podium De Meester. In 2020 hebben zij originele Paas- en moederdagacties georganiseerd en werd er tijdens Koningsavond op het dak van het WTC gebouw een live stream uitgezonden die iedere Almeerder kon zien. 

Geschenk

De Walk of Fame is een cadeau van Rabobank Almere aan Almere, ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van de stad. Tot en met 2043 schenkt de Rabobank elk jaar een nieuwe tegel. De tegels liggen als een lint door het centrum en vertellen de geschiedenis van de stad. Elk jaar wordt in september de nieuwe tegel onthuld in Almere Centrum. Het is binnenkort al mogelijk om onderwerpen voor de tegel van het jaar 2022 in te dienen.