(Foto: Adobe Stock)
(Foto: Adobe Stock)

Raad praat donderdag over jeugdcriminaliteit

Algemeen

Raad praat donderdag over jeugdcriminaliteit

ALMERE – “De aanpak van de politie, openbaar ministerie en de gemeente moet er de komende periode op gericht zijn om te voorkomen dat kleine boefjes grote criminelen worden”, aldus Koen Bokhorst van de Almeerse VVD. 

“Een nieuw actieplan veiligheid voor de komende vier jaar is dit najaar in de maak. Wij gaan ervan uit dat de aanpak van jeugdcriminaliteit topprioriteit krijgt.” Aankomende donderdag spreekt de gemeenteraad op verzoek van de VVD over het onderwerp jeugdcriminaliteit.

Ruim een jaar geleden ging het breed wetenschappelijk onderzoek naar criminaliteit en veiligheid in Almere van start. Het onderzoek maakt in elk geval duidelijk dat criminaliteit in Almere in hoge mate een probleem is van en met jeugdigen. Verdachten zijn jong, mogelijk steeds jongeren. Sommigen staan aan het begin van een criminele carrière.
Hoewel het aantal incidenten in absolute aantallen afneemt, zien we wel een toename van zware delicten onder jongeren, zoals een stijging van vuurwapenmisdrijven, drillraps, straatovervallen, gangs en gevaarlijke TikTok-challenge.

4 oktober stadsgesprek

Vanaf 2023 moet de gemeente Almere samen met politie en het openbaar ministerie gaan werken met een nieuw actieplan veiligheid voor de komende vier jaar. Heb jij input voor dit actieplan? Kom dan naar het stadsgesprek over veiligheid op 4 oktober aanstaande bij Casa Casla. Naast inwoners zullen ook de korpschef en enkele raadsleden aanwezig zijn. Aanvang: 19.30 uur, inloop 19.00 uur: Casa Calsla”Weerwaterplein (bij Deventerpad). Gratis aanmelden: info@cascasla.nl